Amália

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bevitték rémhírterjesztésért, de az ügyész szerint csak jót akart

/

Ugyan diktátorozott egyet a posztjában a 64 éves férfi, de az csak vélemény, amihez joga van - derült ki mostanra.

Hirdetés

Vélhetően rendőri túlkapás történehetett annak a 64 éves férfinak az ügyében, akit rémhírterjesztés miatt vittek be a rendőrök tegnap. Egészen pontosan ezért a posztjáért:

Forrás: 444.hu

A férfi a 444-nek részletesen is nyilatkozott, úgy érzi, a rendőrök korrektül bántak vele, neki úgy tűnt, hogy se a rendőrök se az ügyészek nem tudták, hogyan kellene értelmezni esetében a rémhírterjesztést. 

Azért írtam meg, mert elegem van a félrevezetésből, a ferdítésekből, elegem van mindenből, amivel hülyítik az embereket, és a Facebook az egyetlen, ahol ki tudom engedni ezt a gőzt

– mondta az ügyet elindító bejegyzéséről.

Így vitték be a férfit a rendőrök.

A lap megkereste az ügyészséget is, ma kaptak választ. Azt írják, a férfi a gyanúsítás közlésével és az őrizetbe vétellel szemben is panaszt tett, melyeknek az ügyészség helyt adott.

„Az ügyészség ezen döntése nyomán a férfi őrizetbe vétele és egyben gyanúsítotti minősége megszűnt, és a nyomozás vizsgálati szakaszból felderítési szakaszba került vissza” – írják.

„Az ügyészség álláspontja szerint a férfi cselekménye tényállási elem hiányában nem valósított meg bűncselekményt, mivel 

a bűncselekmény megvalósulásához az elkövetőnek valótlan tényt vagy valós tényt elferdítve kell állítania vagy híresztelnie nagy nyilvánosság előtt, amely alkalmas a védekezés eredményét hátrányosan befolyásolni. Az inkriminált Facebook-bejegyzés pedig ilyet nem tartalmaz. 

A 2020. április 28. napján közzétett poszt egy később bekövetkezett esemény – a járványhelyzetben bevezetett korlátozások 2020. május 4 .napján történt részleges feloldása – esetére nézve egy feltételezett állapotot elemez, így csupán feltételezésnek minősíthető, amely kizárja a bűncselekmény megvalósulását és amely nem is alkalmas a járványügyi védekezés eredményességének akadályozására vagy meghiúsítására. 

Éppen ellenkezőleg, a bejegyzés az olvasókat arra indíthatja, hogy a korlátozások részleges feloldása esetén is, saját biztonságuk érdekében inkább maradjanak otthon.”

(via 444)

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Éjjeli javaslatok: beleszólna az iparűzési adóba a kormány

Következő sztori

Hamarosan újabb, munkahelyteremtő programot jelent be a kormány

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)