Pécsen ítélték el a közelkeleti embercsempészeket

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több tucat bevándorlónak nyújtottak segítséget a magyar határ illegális átlépésében, ezért egy marokkói embercsempészt hét, afgán és a tunéziai társát hat-hat év börtönre ítélték jogerősen.

A vádlottak még 2016 áprilisában és májusában segédkeztek, több mint 60 – magyarországi menekülttáborokban elhelyezett – afgán menekültnek abba, hogy Ausztriába és Horvátországba szökhessenek. A menekülő csoportosulást egy marokkói férfi irányította és afgán társával egy előre megbeszélt helyre és időre vezették a menekülteket, akiket onnan már tunéziai tettes társuk vitte tovább országunk határának közelébe.

A csempészéshez nagyméretű családi autókat és egy kistehergépkocsit használtak, aminek a raktere teljesen zárt volt. Egyik alkalommal egyszerre több, mint 30 embert próbáltak meg kisteherautóval átcsempészni az országhatáron, viszont az indulás után egy váratlan defekt miatt meg kellett állniuk a legközelebbi benzinkúton. A kiérkező hatóságok a szétszéledt menekülteket és az afgán embercsempészt a környéken megtalálta – derül ki a törvényszék korábbi közleményéből.

Az embercsempészek két hónap alatt több millió forint haszonra tettek szert a vádhatóság közleménye szerint. Az ítélőtábla a vádlottakat folytatólagosan, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettében találta bűnösnek, és a börtönbüntetés kiszabása mellett tíz évre ki is utasította őket Magyarországról.

Előző sztori

Induljunk “múzsakeresésre”, bauhaus vadászatra, vagy kalandozásra a török kori Pécsen!

Következő sztori

Pécs volt gazdasági alpolgármestere lehet a PTE új kancellárja?

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1