Klára

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsen ítélték el a közelkeleti embercsempészeket

/

Több tucat bevándorlónak nyújtottak segítséget a magyar határ illegális átlépésében, ezért egy marokkói embercsempészt hét, afgán és a tunéziai társát hat-hat év börtönre ítélték jogerősen.

Hirdetés

A vádlottak még 2016 áprilisában és májusában segédkeztek, több mint 60 – magyarországi menekülttáborokban elhelyezett – afgán menekültnek abba, hogy Ausztriába és Horvátországba szökhessenek. A menekülő csoportosulást egy marokkói férfi irányította és afgán társával egy előre megbeszélt helyre és időre vezették a menekülteket, akiket onnan már tunéziai tettes társuk vitte tovább országunk határának közelébe.

A csempészéshez nagyméretű családi autókat és egy kistehergépkocsit használtak, aminek a raktere teljesen zárt volt. Egyik alkalommal egyszerre több, mint 30 embert próbáltak meg kisteherautóval átcsempészni az országhatáron, viszont az indulás után egy váratlan defekt miatt meg kellett állniuk a legközelebbi benzinkúton. A kiérkező hatóságok a szétszéledt menekülteket és az afgán embercsempészt a környéken megtalálta – derül ki a törvényszék korábbi közleményéből.

Az embercsempészek két hónap alatt több millió forint haszonra tettek szert a vádhatóság közleménye szerint. Az ítélőtábla a vádlottakat folytatólagosan, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettében találta bűnösnek, és a börtönbüntetés kiszabása mellett tíz évre ki is utasította őket Magyarországról.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Induljunk "múzsakeresésre", bauhaus vadászatra, vagy kalandozásra a török kori Pécsen!

Következő sztori

Pécs volt gazdasági alpolgármestere lehet a PTE új kancellárja?

Legutóbbiak innen: Balhé

bool(false)