Címlap Balhé Reagált az ön...

Reagált az önkormányzat: le kell bontani a „színes kalyibát”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint megírtuk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái karácsony után önkéntes munkában színes és fedett buszmegállót kreáltak az Ágoston téren. Az önkormányzat azonban nem örült a spontán akciónak, közleményben szólították fel az alkotókat, hogy bontsák le „kalyibájukat” – ugyanakkor ha megszerzik a szükséges engedélyeket, akkor ismét megépíthetik a fedett váróhelyet.

Az önkormányzat közleménye szerint a pécsi városvezetés kiemelt figyelmet fordít a közterületi buszmegállók fejlesztésére; idén 8 új, fedett buszvárót helyezett ki a városban, emellett további három, már meglévő buszváró felújításáról gondoskodott. Elsőként azokba a buszmegállókba kerültek új, fedett várók, ahol a lakossági igények mellett az utasforgalom nagysága a leginkább indokolta a telepítést.

Az önkormányzat elismeri, hogy még további fedett megállókra lenne szükség – például a Kodó dűlőnél, a Makay István úton, a Déli Ipari Parkban a Galilei úton, vagy éppen a II. János Pál úton -, ugyanakkor az Ágoston térrel kapcsolatban az önkormányzathoz nem érkezett ilyen kérés.

A pécsi városvezetés mindent megtesz az önkormányzathoz eljuttatott és indokolt lakossági igények kielégítéséért. Ebben a munkában szívesen fogadja az aktív és a közösségükért felelősséget érző pécsiek segítségét és együttműködését. Ugyanakkor az együttműködés alapfeltételének tekintjük az előzetes egyeztetést és az engedélyeztetést, mivel csak így garantálható, hogy a segítő szándék valóban az indokolt kérések teljesítését szolgálja, és a jogszabályoknak megfelelő módon valósul meg

– közölte a városvezetés, ezért azt kérik, hogy az előzetes egyeztetés és engedély nélkül felépített, a belvároshoz közeli városképtől idegen bódé tulajdonosaitól, hogy az ott létesített színes kalyibájukat bontsák vissza, majd az önkormányzattal egyeztetett helyszínen, a szükséges engedélyek megszerzése után építsék fel.

Ilyen akcióra nem most először került sor, korábban – még Páva Zsolt városvezetése alatt – is partizánkodtak a kétfarkúak, ám akkor is el kellett bontaniuk a megállót, mert az rossz idő – nagy szél, stb. – esetén akár össze is dőlhet, balesetveszélyt okozva.