Címlap Program Remek hír: so...

Remek hír: sok turista Pécsen búcsúztatja az óévet

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szilveszterkor Budapest, Eger, Gyula, valamint Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok és Pécs is szerepel a legnépszerűbb belföldi úti célok között – derült ki a Szallas.hu adataiból.

A szállásfoglaló oldal magyarországi kínálatában már csak alig 4 százalék körüli a még elérhető szabad szálláshelyek aránya, ezzel a 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások.

Az átlagos foglalási érték 85 072 forint országos viszonylatban, egy személynek egy éjszaka pedig átlagosan 9722 forintba kerül. Legtöbben, az érintettek 42 százaléka 2 éjszakás pihenést választ, 3 éjszakára a foglalások 28 százaléka, 1 éjszakára pedig a foglalások 18 százaléka szól.

A szállástípusok közül az apartmanok vezetnek, a foglalások 31 százalékát teszik ki. A vendégek 26 százaléka hotelben, 23 százalékuk vendégházban, 16 százalékuk panzióban, 4 százalékuk pedig egyéb szállástípusban köszönti az új évet.

Noha Pécs továbbra is népszerű úti cél, idén a turistáknak legfeljebb az éjféli tűzijáték okozhat felhőtlen örömöt, mivel a járvány miatt nem lesznek városi programok a belvárosban. Számukra viszont jó hír, hogy sok étterem és szórakozóhely készül nagyobb bulival az év utolsó éjszakáján.