Címlap Balhé Saját mankójá...

Saját mankójával vertek össze egy idős férfit Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság június 14-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt.

A bíróság közlése szerint az agresszív gyanúsított a lakóhelyén található társasház egy másik bérlőjét, az idős sértettet két nappal ezelőtt 8 óra körüli időben a fenti ingatlan udvarán szóváltást követően elvette a sértett mankóját, majd a földre került idős férfit azzal négy-öt alkalommal nagy erővel megütötte a fején.

A házban lakó két szomszéd a hangzavar miatt lement az udvarra. Az előbb érkező nő felszólította a gyanúsítottat a cselekménye abbahagyására, azonban a bántalmazásnak csak az vetett véget, hogy az utóbb érkező szomszéd férfi hátulról lefogta. A bántalmazás következtében a sértett eszméletét vesztette, az elsődlegesen őt ellátó mentősök sérüléseit életveszélyesnek minősítették.

A gyanúsított büntetett előéletű, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt volt büntetve. A gyanúsított előéletére és az általa tanúsított magatartásra figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, illetve az eljárásban résztvevő más személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását. A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették, így az végleges.

(Borítókép: Pixabay)