Címlap Balhé SMS-ben szoko...

SMS-ben szokott fenyegetni Gyurcsány – Karácsony szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintha nem lenne holnap, úgy dübörög az ellenzéki előválasztás, mindenki aprít mindenkit a kormányellenes oldalon. Ez mára odáig fajult, hogy Karácsony Gergely “megerősítette” Márki-Zay Péter korábbi nyilatkoztatát, aki szerint a DK több embert is megzsarolt, hogy Dobrev mellé álljanak.

“Hosszú a listája azoknak a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom. De vannak más politikusok is a listán. Ez a működés része, turbulens időszakokban fordul elő.”

Ezt Karácsony Gergely főpolgármester mondta egy szerdai háttérbeszélgetésen, újságírói kérdésre.  A téma úgy került elő, hogy a 444-en szerda reggel megjelent interjújában Márki-Zay Péter előválasztási jelölt a következőt nyilatkozta:

MZP: (…) Hasonlóan visszataszító ez nekem, mint amikor azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik.

Karácsony Gergely mondatait nem hagyta annyiban Gyurcsány Ferenc. Közösségi oldalán reagált pár perce. “Felhatalmazta” Karácsonyt, hogy hozza nyilvánosságra az üzenet-váltásokat, amiben “megfenyegette” volna.

Egyre izgalmasabb nézni egyébként, ahogy – a Fidesz után – már a baloldali, liberális politikusok, és a média nem kormánybarát része is hangos gyurcsányozásba kezdett az utóbbi időben. Ezzel együtt az is érdekes, ahogy a jobboldali médiumok egyre barátságosabban írnak Dobrev Kláráról, immár nem elhallgatva politikai érzékét és kampánysikereit.