Címlap Egészség Figyelem! Más...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti, fül-orr-gégészeti osztálya és műtői a közeljövőben megújulnak, átépülnek. A munkálatok miatt és a folyamatos és zavartalan betegellátás érdekében a klinika sebészeti osztálya október 18-a, hétfőtől – várhatóan másfél évig – az Akác utcai telephelyen (volt Honvéd Kórház) látja el a betegeit.

Az egyértelműen sebészeti jellegű panaszokkal (sérülések, törések gyanúja, kisebb testfelszínt érintő égések, illetve gyakori gyermeksebészeti kórképekkel) az Akác utcai járóbeteg rendelésen kell jelentkezniük gyermekükkel a szülőknek október 18-tól, az ügyeleti időszakban is.

A PTE tájékoztatása szerint ugyanakkor a nem egyértelmű sebészeti, általános gyermekgyógyászati panaszokkal (így például hányinger, hányás, hasfájás), légúti vagy emésztőrendszeri idegentestek gyanújával, mérgezésekkel, fejsérülések esetén továbbra is a Gyermekgyógyászati Klinika József Attila utcai telephelyén kell jelentkezni.

A kérdéses esetekben az Országos Mentőszolgálat (112), illetve a klinika munkatársai telefonon (72/535-900, 38841, illetve 38811 mellék) is felvilágosítást adnak, segítséget nyújtanak a nap 24 órájában, éjjel-nappal.

A gyermekfülészeti járóbeteg-ellátás továbbra is a Gyermekgyógyászati Klinika fül-orr-gégészeti rendelésén történik a József Attila utcában.