Címlap Balhé Túl lassan me...

Túl lassan ment át a zebrán: 75 ezres büntetést kapott a katatüntetés résztvevője

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

75 ezer forintos bírságot kapott az a nő, aki a rendőrség szerint túl lassan ment át a zebrán a július 25-i katatüntetésen – számolt be az RTL Híradó.

A megbüntetett nő szerint elrettentés céljából hoztak ilyen döntést – őt egyébként a forgalom szándékos akadályozásáért büntették meg. Rajta kívül még ketten jártak így, olyanról is tud, akinek 85 ezer forintot kellene befizetnie. A megbírságoltak nem fogadják el a büntetést, meghallgatást kértek a rendőrségtől.

Jól járnak a Wolt futárai

Új kompenzációs rendszert vezet be a Wolt Magyarország szeptembertől a katás adózásról egyéb egyéni vállalkozói adózási formákra váltó futár partnerek számára. Az új sávos kompenzációs rendszer az adminisztrációs költségeket fedező 10 ezer forinttól egészen akár 120 ezer forintig enyhíti a futár partnerek többletköltségeit. A kompenzáció arányos a futárok által elvállalt címekkel, így az általuk keresett összeggel és a Wolt számításai szerint a futárok többletköltségeinek jelentős részét fedezi – írta a portfolio.hu.

A futárpartnerek döntő többsége Magyarországon is kiegészítő tevékenységként végzi a futár munkát. Egy átlagos Wolt-futár partner csupán havi 43 órát dolgozik futárként. Ez összhangban van egy korábbi, Európa 24 országában, 16 ezer futár megkérdezésével végzett kutatásunkkal is, amely szerint a Wolt által kínált platform-alapú munka fő vonzereje a rugalmasság

– idézte a lap Sabjányi Lászlót, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatóját.

Kapcsolódó cikkek: