Címlap Közélet Már most komo...

Már most komolyan készül a rendőrség is a II. Pécs Pride és emberjogi fesztiválra

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember 17-én startol a II. Pécs Pride és Emberjogi Fesztivál, erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk korábban:

Az eseménynek önálló eseménye is van, ez IDE kattintva érhető el. Eddig csaknem ezren jelezték, hogy ott lesznek a második felvonuláson, illetve a fesztiválon.

Tavaly a várakozásokkal és félelmekkel ellentétben kifejezetten békésen, jó hangulatban, zavartalanul telt el az első felvonulás; hogy idén is ilyen lesz-e az egyelőre kérdéses.

A Pécs Aktál úgy tudja, megint készülnek ellentüntetésre, de ennek méreteiről egyelőre még nem tudtunk pontos és hiteles adatokat szerezni, de dolgozunk rajta.

Tavaly mindenesetre rettenetesen gyérre sikerült az ellentábor megmozdulása; erről akkor videóban is beszámoltunk:Illetve a teljes, szöveges és videós összefoglalónkat itt lehet elérni, akinek kimaradt volna:

Járják a belvárost a rendőrök

A Pécs Aktuált számos forrása arról értesítette csütörtökön délelőtt, hogy

rendőrök járják a pride tervezett útvonalát, és a majdani lezárásban érintett üzlettulajdonosok, üzletvezetők elérhetőségeit gyűjtik be.

Úgy tudjuk, őket is részletesen fogják tájékoztatni a szeptemberi eseménnyel összefüggésben várható hatósági intézkedésekről.

Nem zárható ki ugyanis, hogy idén ősszel is hermetikusan lezárják majd a pécsi belváros nagy részét, ahogy tavaly is tették.

Akkor elképesztően nehéz volt bejutnia annak a belvárosba, aki nem a rendezvényre érkezett. Hogy az milyen volt, arról ebben a cikkben mutattunk meg részleteket:

Tavaly számos vendéglátós és boltos felháborodott a lezárás időtartamán és mértékén, illetve azon, hogy szerintük a menet elvonulása után is csak igen lassan oldották fel a korlátozást a hatóságok. Mi egyébként ennek pont nem láttuk nyomát, pedig percről percre kísértük végig az eseményt, élőben is tudósítva róla. Akkor azt tapasztaltuk, hogy a Széchenyi téri átvonulás után szinte percekkel már szabad volt az átjárás a téren, a korlátokat is elbontották.