Címlap Balhé Új szint Pécs...

Új szint Pécsett: „Te tök hülye vagy, az alap” – szólt oda az ellenzéki képviselőnek az alpolgármester!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szintet váltott a városvezetői munka Pécsett, a Közgyűlésen egy eddig merőben szokatlan hangnem csillant meg.

Az egyik ellenzéki képviselő – a fideszes Barkóczi Csaba – egy pályázatot kifogásolt, illetve azért kritizálta a városvezetést, amiért azok szerinte megszüntettek egy addig évekig jól működő járda- és útfelújítási programot. Most pedig egy új pályázatból ki is hagynák a Móricz Zsigmond teret, vagyis a terület rendezését. Barkóczi mindezek miatt azt kérte, szavazzon a képviselő-testület a módosító javaslatáról, amely szerint az érintett tér is kerüljön be a programba.

Amikor erre sor került, mert Péterffy Attila elrendelte a voksolást, hallatszott, amint Ruzsa Csaba gazdasági alpolgármester hangosan lehülyézi az ellenzéki képviselőt. Minderről videót is mutatunk:

Bár a polgármester igyekezett visszafogni alpolgármesterét, némileg maga is mulatott egy keveset kollégája felindultságán. Végül a Fidesz frakcióvezetőjének kérésére rendre intette Ruzsát.

Hogy pontosan hogyan is tudott volna bekerülni egy már beadott pályázatba egy új városrész, az kérdéses, mindenesetre a gazdasági alpolgármester kiszólásából arra lehet következtetni, hogy sehogy. Hiszen azt már beadták, folyamatban van, vagyis nem lehet módosítani. Ha sikerül erre választ találnunk, akkor frissíteni fogunk.

Barkóczi Csaba egyébként nem a szíve csücske a pécsi városvezetésnek, aki követi a pécsi Közgyűléseket az tapasztalhatta, hogy rengeteg szócsata szokott kialakulni a képviselő és a polgármester, alpolgármesterek között.