Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy hónap alatt nem sikerült kipucolni az esővízcsatornát a Biokomnak, ezért van újra árvíz a pécsi Vince utcában, ahol ismét folyóvá változott a utca. A következő napokban ez várható, amíg a Tettye Forrásház kiengedi a rendszerből a felesleges csapadékvizet.

Az elmúlt öt hónapban már negyedszer van árvíz a Vince utcában. Hétfő hajnal óta napja hatalmas mennyiségű vizet enged le a tettyei vízműből a Tettye Forrásház, miután a napokban esett tetemes csapadék már nem fér el sem a hegy gyomrában, sem a vízvezetékekben. A patakot elvezető, a Vince utca alatt húzódó csatorna még tavaly decemberben eldugult, azóta mindössze annyi történt, hogy egy csatornafedelet kinyitott a Biokom, de az a lefolyó sem képes elvezetni enni vizet. A Tettye-patak biztonságos vízelvezetése több ütemben, a 90-es évek végére valósult meg. Azóta 4-5 méteres mélységben egy csővezeték szállítja el az ilyen esetekben keletkező felesleges karsztvizet, de a rendszer 5 hónapja megadta magát.

AZ UTCA ILYENKOR GYALOG NAPOKIG ÁTJÁRHATATLAN, LEGALÁBBIS SZÁRAZON. MÁR AZ UTCA ELEJÉN EL KELL DÖNTENI, HOGY HOVA TARTUNK, DE AKKOR SEM ÉRÜNK HAZA SZÁRAZON, MERT EGY-KÉT AUTÓ BIZTOS BETERÍT VÍZZEL

egy lakó az utcából