Címlap Baranya Karanténba ke...

Karanténba kerültek a pécsi Szent Mórból

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécs Aktuál információi szerint a Szent Mór Iskolaközpontból 17 tanárt és komplett, felső osztályos évfolyamokat  helyeztek karanténba Pécsett. Információinkat több diák is megerősítette.  A gimnázium digitális oktatási rendre állt át. UPDATE: Közleményben reagált az iskola.

Úgy tudjuk, hogy több tanár és a felsősök közül több diák van házi karanténban.

Amint többet tudunk, frissítünk.

UPDATE: Az intézmény vezetője közleményben reagált

„A Szent Mór Iskolaközpont Gimnáziumában 6 diák esetében mutattak ki koronavírus fertőzést. A kontaktkutatás alapján az érintett pedagógusok és osztályok esetében hatósági karantént rendelt el a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az érintett személyek ennek értelmében hatósági karanténban vannak.

A gimnázium többi osztálya esetében az oktatás gördülékeny biztosítása érdekében digitális oktatást rendelt el az EMMI 2020. október 13-tól október 16-ig.

A nevelőtestületből egy pedagógus fertőzése miatt egy felsős osztály került járványügyi megfigyelés alá, a digitális oktatás az ő esetükben is biztosított.

Intézményünkben a folyamatos napközbeni felületfertőtlenítés, a tanulók és dolgozók számára gyakori kézfertőtlenítés, a reggeli érkezési hőmérsékletmérés és a közösségi terekben a kötelező maszkhasználat mellett a tanórákon is bevezettük a kollégákat, felsős és gimnazista tanulókat érintő állandó maszkhasználatot.”