Címlap Baranya 23 milliárdos...

23 milliárdos pécsi fejlesztési csomagot jelentettek be

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bejelentések sora volt a héten. Hoppál Péter kezdte, akinek kérdésére a parlamentben kiderült, hogy 4200 új munkahely és 400 milliárd forintnyi befektetés érkezik Baranyába a következő időszakban.

Őt követte Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, aki azt mondta, 85 milliárd forint fejlesztési pénz érkezik Baranyába a következő években a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében.

Most pedig Kővári János, mint a Baranya Megyei Önkormányzat fejlesztési biztosa jelentette be (Hoppál Péterrel közösen), hogy Pécs 23,5 milliárd forintnyi fejlesztési forrást használhat fel aTerület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében; vagyis ennyi pénz már biztosan rendelkezésre fog állni Pécsett az „elmúlt hetek lobbija eredményeképpen” – magyarázta. Van azonban gond is – közölte.

Semmilyen konkrét elképzelése nincs a városvezetésnek ennek a keretnek a felhasználására, ezt láthattuk tegnap is a közgyűlésen. Sőt, ott tartanak csak, hogy a fejlesztési tervet fogják még csak előkészíteni, ami tavaszra készülhet el. Más városokban sokkal előrébb tartanak, ott ezekre a keretekre már korábban pályázni tudnak

– magyarázta Kővári János, aki minden jel szerint Mellár Tamás kihívója is lesz a 2022-es parlamenti választásokon Pécs egyik választókerületében.

(Borítókép: MTI/Sóoki Tamás)