Címlap Baranya 4200 új munka...

4200 új munkahely és 400 milliárd forintnyi befektetés érkezhet Baranyába

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécset érintő kormányzati beruházásösztönzés folytatásáról kérdezte Hoppál Péter országgyűlési képviselő a kormányt az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

Hoppál Péter szerint számos kormányzati támogatással megvalósult beruházás érkezett már Pécsre, a dél-koreai, japán és dán vállalatok azt mutatják, hogy Pécs képes befektetőket vonzani.

Kulcskérdésnek nevezte a Dunántúl legnagyobb városának fejlesztését, ahol van szabad munkaerő-kapacitás, a tudományegyetem révén megfelelő felsőoktatási partner áll rendelkezésre, az M6-os autópálya és a bővítés alatt álló pogányi repülőtér pedig képes lesz a vállalatok logisztikai kiszolgálására is.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában kiemelte:
– Baranya megyében 2014 óta 33 kiemelt működőtőke-beruházás kapott támogatást mintegy 242 milliárd értékben. A koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére szolgáló versenyképességet növelő támogatási program segítségével 30 beruházás valósult meg a megyében 16 milliárd forint befektetési volumenben több mint 6,8 milliárd forint állami támogatással megőrizve 5800 munkahelyet.

Az államtitkár jelenleg 14 Baranya megyei telephelyet vizsgáló projektről is beszámolt, amelyek 4200 új munkahelyet és mintegy 400 milliárd forintnyi befektetést jelenthetnek a megyének.