Baranyában is helybe viszik a szűrővizsgálatokat

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szűrőbuszok látogatnak Zádorra, Somogyhatvaniba és Patapoklosira a következő napokban, hogy a helybelieknek ne kelljen utazni a szűrővizsgálatok miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az országot járó egészségfejlesztési vizsgálóbuszokon alapvetően a szervezett népegészségügyi célú szűrővizsgálatokat teszik elérhetővé a szűrőközpontoktól távol eső településeken élő lakosság számára az egészség-egyenlőtlenség csökkentése érdekében is.

A buszokon méhnyakszűrés, szájüregi szűrés, szív- érrendszeri rizikószűrés érhető el. Emellett egyéni tanácsadást is adnak többek között a melanomával, a dohányzásról leszokással, a felelősségteljes szexuális magatartással, a várandóssággal kapcsolatban.

A vizsgálóbuszok célja a népegészségügyi szűrővizsgálatok népszerűsítése mellett az, hogy a kiszűrtek megismerjék a további lehetőségeiket.

Baranya megyében Zádoron július 26-án, Patapoklosin július 27-én és Somogyhatvanban július 29-én lehet majd igénybe venni az itt élőknek ezeket a szolgáltatásokat.

A szűrőbusz részletes menetrendje ITT böngészhető!

Kiemelt képünk forrása: www.nnk.gov.hu.

Előző sztori

A kormány elfogadja az EU-s helyreállítási forrásokat – de csak bizonyos feltételekkel!

Következő sztori

“Egy egészséges társadalomnak egészséges anyákra van szüksége, nem tabutémákra!”

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1