Címlap Baranya Bérleti díjak...

Bérleti díjak elengedése: Egyelőre kivár az önkormányzat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kell bérleti díjat fizetni - jelentette be a kormány, de hogy ez Pécsett mit fog jelenteni számokban, arra még nem tudnak válaszolni.

Február 1. és május 31. között állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetni az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek, mentesülnek a bérleti díj fizetése alól – jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely.

Ez újabb terhet jelent majd az önkormányzatnak, hiszen komoly bevételtől esik el, ugyanakkor hatalmas segítség a bérlőknek, akik a végveszély és a megszűnés szélén tántorognak már. Erről korábban már írtunk ebben a cikkünkben:

Megkérdeztük az önkormányzatot

Megkerestük a Pécsi Önkormányzatot, hogy a kormány friss bejelentése hogyan érinti majd az önkormányzat, illetve a városi cég, a Pécsi Vagyonhasznosító kasszáját, de nem tudtak erre válaszolni. Most kivárnak, megvárják a hivatalos szabály megjelenését a Magyar Közlönyben, majd csak utána kezdenek számolgatni – közölték.

Órákkal később végül mégis megjelent a Pécsi Vagyonhasznosító álláspontja, amelyből azonban sok minden nem derült ki, konkrét veszteség – összeg – pedig egyáltalán nem. Annyit írtak csak, hogy éppen azon dolgoztak, hogy milyen kedvezményeket találjanak ki, de ezzel megvárják az esetleges márciusi nyitást, a szigor enyhítését.