BEZÁRJÁK! Nem forog már a pécsi óriáskerék

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap este még fel tudnak rá ülni a pécsiek, november 16-tól, hétfőtől azonban már nem forog a pécsi óriáskerék - jelentette be a tulajdonos a közösségi oldalon. 

Azt írták:

a járványhelyzetre való tekintettel

a Hungary Diamond Wheel tulajdonos-üzemeltetője úgy döntött, hogy 2020. november 16. hétfőtől a Pécsi Óriáskereket,

határozatlan időre bezárja.

Érdemes Facebook oldalunkat továbbra is figyelemmel kísérni és követni, itt osztjuk majd meg a fontosabb információkat a kerék újranyitására vonatkozóan. Vigyázzunk egymásra! – zárták a rövid közleményüket a közösségi oldalon.

3 hétig élvezhették a pécsiek

A pécsi óriáskerék október 21-én nyitotta meg a magasság szerelmesei előtt kapuit. A Pécs Aktuál akkor élőben közvetítette ezt:

A turizmus fellendülését várták tőle

Az óriáskerék nyitóeseményén Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere hangsúlyozta, hogy az óriáskerék hihetetlen népszerűségnek örvend. Sajnos, ez az érdeklődés gyorsan megcsappant. Az elmúlt időszakban már alig volt érdeklődő – számolt be róla a bama.hu. A vírushelyzet pedig végképp parkolópályára tette a kereket.

Más városokban 30-40 ezer ember van egy szezonban a keréken, ha ezt azzal vetjük össze, hogy mennyi turista van egy évben Pécsett, akkor azt látjuk, hogy jelentős növekedést érhetünk el.

mondta három hete Ruzsa Csaba.

10 millió forint körüli a mínusz?

Nem hivatalos információk szerint egy ekkora kerék utaztatása, a szerkezet összeállítása 10 millió forintba kerülhet. Az, hogy ebből mennyi jött eddig vissza Pécsett, nem tudni. Kaposváron egyébként hétfőn indult volna ennek a keréknek a “testvére”. Egyelőre az sem nyit ki.

Közbeszólt a járvány

Korábban azt hangoztatták, hogy az óriáskerék májusig maradhat a városunkban, a Pécs Aktuál azonban úgy tudja, hogy a kerék tavasszal Siófokra “megy” vissza.

Hirdetés
Előző sztori

Jövő nyárra elfelejthetjük a COVID-ot?

Következő sztori

Jövő nyárig meghosszabbította a Diákhitel Központ a törlesztési moratóriumot

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1