Címlap Gazdaság Jövő nyárig m...

Jövő nyárig meghosszabbította a Diákhitel Központ a törlesztési moratóriumot

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Diákhitel Központ 2021. június 30-ig meghosszabbította az általános hiteltörlesztési moratóriumot. Ez a társaság minden törlesztési szakban lévő ügyfelére kiterjed. - írja a koronavirus.gov.hu.

A diákhitelek törlesztési kötelezettségének felfüggesztése 2021. január 1-jén automatikusan meghosszabbodik, ahhoz külön nyilatkozatot az ügyfeleknek nem kell tenniük. A meghosszabbított moratórium lejártáig a Diákhitel Központ a fennálló tartozásokra nem számol fel késedelmi kamatot, illetve nem mond fel nem teljesítő hitelszerződéseket.

A fennálló tőke- és kamattartozások – az eddigi szabályoknak megfelelően – önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthetők, a beérkező törlesztéseket a Diákhitel Központ erre vonatkozó külön kérelem nélkül ingyenes előtörlesztésként elszámolja.

A hiteltörlesztési moratórium kapcsán felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban a Diákhitel Központ telefonos és online ügyfélszolgálata nyújt bővebb tájékoztatást.

Kiemelt képünk forrása: Diákhitel Központ facebook oldala.