Címlap Baranya Bicikli út ép...

Bicikli út épül Pécs és Pellérd között

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívás keretében újabb kerékpárút szakasszal gazdagodik Pellérd. A „Kerékpárút rendszer továbbfejlesztése, közlekedésbiztonsági fejlesztés Pellérd - Aranyosgadány között” című projekt megvalósítására több mint 382 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Pellérd Község Önkormányzata - küldte el közleményben a Baranya Megyei Önkormányzat.

Át is adták a munkaterületet az illetékeseknek, így el is kezdődött a településen a kerékpárút rendszer fejlesztésével kapcsolatos munkálatok.

A még 2011-ben létrehozott kerékpárút folytatás lesz, amely Pécset fogja összekötni Pellérddel. Ennek köszönhetően Aranyosgadányig fog tartani az új bicikli út. Mindezek mellett a keleti iparterület is megnyílik a bringások előtt.

Több, mint 8 kilóméternyi új kerékpár fog épülni ezáltal, amelyre több, mint 382 millió forint uniós támogatást kaptak. Ehhez köthetően valamint egy közlekedésbiztonságot szolgáló településkapu is épül a település „déli” Görcsöny felőli bevezető szakaszán.

A projekt a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal, mint konzorciumi partnerrel közösen a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.