Gellért, Mercédesz

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Pécs, 2020. július 16. A Zsolnay Negyedet és a Budai vám városrészt összekötõ, újonnan átadott kerékpárút Pécsen 2020. július 16-án. MTI/Sóki Tamás
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bicikli út épül Pécs és Pellérd között

/

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívás keretében újabb kerékpárút szakasszal gazdagodik Pellérd. A „Kerékpárút rendszer továbbfejlesztése, közlekedésbiztonsági fejlesztés Pellérd - Aranyosgadány között” című projekt megvalósítására több mint 382 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Pellérd Község Önkormányzata - küldte el közleményben a Baranya Megyei Önkormányzat.

Át is adták a munkaterületet az illetékeseknek, így el is kezdődött a településen a kerékpárút rendszer fejlesztésével kapcsolatos munkálatok.

A még 2011-ben létrehozott kerékpárút folytatás lesz, amely Pécset fogja összekötni Pellérddel. Ennek köszönhetően Aranyosgadányig fog tartani az új bicikli út. Mindezek mellett a keleti iparterület is megnyílik a bringások előtt.

Hirdetés

Több, mint 8 kilóméternyi új kerékpár fog épülni ezáltal, amelyre több, mint 382 millió forint uniós támogatást kaptak. Ehhez köthetően valamint egy közlekedésbiztonságot szolgáló településkapu is épül a település „déli” Görcsöny felőli bevezető szakaszán.

A projekt a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal, mint konzorciumi partnerrel közösen a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

A Kiscsillag lefújta a koncerteket a koronavírus miatt

Következő sztori

Lángra kaptak a hőerőmű melletti szalmabálák

Legutóbbiak innen: Baranya

bool(false)