Címlap Balhé Ebben a pécsi...

Ebben a pécsi bankban le kell venni a maszkot belépéskor

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csak maszk nélkül lehet belépni abba a pécsi pénzintézetbe, amelyet már kétszer kiraboltak. A bankban a biztonság érdekében szeptembertől mindenkit lefényképeznek, aki belép az ügyféltérbe. Az elkövetőt azóta sem találják, pedig 1 milliós vérdíj van a fején.

„Bementem az egyik belvárosi bankba, ott mindig megkérnek, hogy vegyem fel a maszkot. Tegnap a Budai Vámnál lévő takszövben pedig megkértek, hogy vegyem le, érti ezt valaki?” – így szól az a bejegyzés, amit egy pécsi férfi osztott meg a közösségi oldalán. Utánanéztünk, hogy mi az oka a többi bankhoz képest ellentétes szabálynak. 

Több pécsi bankban is jártunk, de sehol sem kértek meg, hogy vegyük le a maszkot, inkább arra figyelmeztetnek, hogy vegyük fel.

Egyedül a Budai Vámnál lévő pénzintézet döntött így, mert – szerintünk -attól tartanak, hogy újra visszatérhet a rabló. A bankba való belépéskor a biztonsági őr valóban megkér, hogy vegyük le maszkot, de csak azért, hogy fotót készítsenek a belepőről, utána már kötelező a maszk. Erről egyébként egy alig észrevehető helyre kiragasztott, hosszú tájékoztató szövegben is felhívják a figyelmet:

„Bankfióki látogatása során kérjük, hogy a belépéskor arcát rövid időre tegye szabaddá! Ennek oka, hogy a banki szolgáltatások igénybevétele során a fiókunkba érkező ügyfeleket kamerákkal rögzítjük. Ez bankbiztonsági előírás.”

A bejárattal szemben van az a kamera, amely rögzíti az arcképet, erre azért van szükség, mert a fiókot kétszer rabolta ki egy férfi, tavaly novemberben és idén májusban. 

A férfiről remek képek készültek, mégsem találják.

Ebben még az sem segít, hogy Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 1 millió forintos vérdíjat tűzött ki a fejére.

A középkorú férfi legutóbb több millió forintot zsákmányolt, május 19-én szájmaszkkal az arcán bement a bankba majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt, majd a bevétel megszerzése után elmenekült. A férfi körülbelül 175 cm magas, erősebb testalkatú és 42-43-as méretű cipőt hord. Feltehetően több réteg ruhát viselt a bankrablás során. A rablást követően valószínűleg levette a felsőjét, amely alatt feltehetően sötét színű ruha volt. A bűncselekmény elkövetésekor egy sötét színű, műanyagkeretes szemüveget viselt, valamint egy szürke színű, kisméretű hátizsák volt nála.

Az eddig beszerzett információk szerint nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik.