Címlap Sport Csak két bara...

Csak két baranyai vérzett el

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindhárom NB-s baranyai labdarúgócsapat továbbjutott a Magyar Kupában: győzött a PMFC, a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny is.

Ötből háromnak sikerült – nem is olyan rossz mérleg. Főleg ha hozzátesszük, az a két csapat, amelyiknek nem jött össze a továbbjutás a Magyar Kupában, jóval esélytelenebb is volt ellenfelénél.

A két NB II-es baranyai együttes, a PMFC és a Szentlőrinc idegenben lépett pályára. Előbbi egy megye I-es csapattal találkozott, a Makóval, s érvényesítette is a papírfprmát. Vas László tanítványai a 0-0-s első félidőt követően a második elején hamar kétgólos előnyre tettek szert, majd bevágták a harmadikat, s ezzel eldöntöttek mindent. A Szentlőrincnek jóval nehezebb dolga volt az NB III-as BKV Előre otthonában, de Harsányiék megoldották a feladatot: bár a hazaiak vezetést szereztek, a vendégek még a rendes játékidőben fordítottak.

Az NB III-as HR-Rent Kozármisleny a szintén harmadosztályú Tatabányát fogadta. Jelena Richárd együttese sok helyzetet dolgozott ki, s bár csak egyet értékesített, ez épp elegendő volt a győzelemhez.

Eredmények: Makó–PMFC 1-3 (gólszerzők: Rabecz, ill. Németh, Batizi-Pócsi, Adamcsek), BKV Előre–Szentlőrinc 1-2 (gólszerzők: Wágner, ill. Harsányi, Tóth Sz.), HR-Rent Kozármisleny–Tatabánya (gólszerző: Márkvárt P.), Mohácsi TE 1888–Budafok (gólszerzők: Ihrig-Farkas 2, Zsóri 2, Márton, Kulcsár), PTE-PEAC–Salgótarján 0-7 (gólszerzők: Novák, Hegedűs, Tarlósi, Boros, Gazdag 2, Bata).