Felszámolják a pécsi szégyenfoltot! Egyetemisták költöznek az egykori FEK épületébe

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végre, történt valami a Színház téren található, évtizedek óta omladozó épülettel. A hírt Hoppál Péter jelentette be facebook oldalán. Íme!

Kormányzati segítséggel megszűnik Pécs egyik szégyenfoltja – közölte Hoppál Péter. Pécs országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Országgyűlés döntése értelmében a Király utca 13. sz. alatti, a Nemzeti Színházzal szemben található volt Pécsi Nemzeti Kaszinó, majd Fegyveres Erők Klubja (FEK) állami tulajdonú épületét

a Mathias Corvinus Collegium Kárpát-medencei tehetséggondozó alapítvány kezelésébe adja.

Az alapítvány célja, hogy az épület teljes felújításával 100 főnyi pécsi egyetemista számára nyújt tehetséggondozó kollégiumi elhelyezést a Király utcai épületben.

Évek óta üres a belvárosi ingatlan

“Tehát:

👉 A baloldali városvezetés és kormányzás idején 17 éve bezárt, tönkrement, omladozó állami tulajdonú épületet felújítja az új tulajdonos, így kormányzati segítséggel eltűnik a belváros egyik régi szégyenfoltja.

👉 Egyetemisták költöznek a ma galambok által lakott, omladozó épületbe, ezzel újabb életet lehelve a város korzója, a Király utca vérkeringésébe.

👉 Az elmúlt hetekben a Pécsi Nemzeti Színház állami finanszírozásának öt éves szerződése, majd a Vásárcsarnok beruházásának 415 millió forintos kormányzati kiegészítése és az építkezés megkezdése mellett ez a harmadik jó hír.

👉 Tehát amíg a baloldal tétlenkedik Pécsett, addig mi a pécsi értékek megőrzéséért, fejlesztéséért dolgozunk – írja Dr. Hoppál Péter Pécs országgyűlési képviselője és miniszteri biztos közösségi oldalán.

(Borítókép: Google)

Hirdetés
Előző sztori

Liszt és Wagner

Következő sztori

Nő a feszültség a pécsi DK és az MSZP között

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1