Címlap Politika Nő a feszülts...

Nő a feszültség a pécsi DK és az MSZP között

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezúttal sem volt szerencséje Bognár Szilviának a polgármesterrel és az MSZP-vel szemben, leszavaztattak egy aprócska ügyet is.

A Nő az esély nevű egyesületnek szeretett volna Pécs DK-s alpolgármestere biztosítani egy belvárosi ingatlant, hogy ott „adományboltot” nyithassanak. Több sebből is vérzett azonban Bognár Szilvia javaslata, amire sorban mutattak rá a képviselők:

  • ismert kormányellenes politikai aktivista hozható összefüggésbe ezzel a szervezettel
  • komlói székhelyű civilekről van szó
  • az egyesület nem a belvárosban, hanem a külvárosban tevékenykedik leginkább

Bognár Szilvia az aggályokat hallva kijelentette, hogy nem érdekli, milyen politikai beállítódása van az egyesület vezetőjének, csak az érdekli, mivel foglalkoznak.

Meglepetésre az MSZP-s Nyőgéri Lajos viszont azt indítványozta, hogy napolják el ezt az ügyet, ez pedig tetszett a polgármesternek is, aki egyetértett a szocialisták javaslatával. A Közgyűlés szintén melléjük állt.

Ez már nem az első eset, hogy egymásnak feszül a DK és az MSZP Pécsett, legutóbb a ZsÖK ügyvezetőjének kiválasztása okozott látványos törést a városvezetésben: