Jövő héttől friss aszfalton kacskaringózhatunk a Lapisi úton!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kényelmesebb és biztonságosabb út várja az autósokat és bicikliseket jövő héttől a Mecseken! A projekt keretében a pécsi Ángyán János utca és Lapisi út 4,3 kilométeres útszakasza "kap új köntöst".

Aki sokat járt Orfű fele a Lapisi úton keresztül, az minden bizonnyal sokat szentségelt, ugyanis az úttest meglehetősen rossz állapotban volt már egy ideje. Nemrég azonban felvonultak a munkagépek az érintett szakaszra, hogy nemsokára egy kényelmesebb és biztonságosabb autós (vagy biciklis) élményben lehessen része a pécsieknek.

Ahogy Pécsi Norbert Sándortól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóreferensétől megtudtuk, a pécsi Ángyán János utca és Lapisi út felújítása jelenleg folyamatban van,

a múlt héten tapasztalt kedvezőtlen időjárás miatt az aszfaltozási munkák befejezése a jövő hét közepére, azaz október utolsó napjaira várható.

Kiemelte, hogy a lapisi és a dömörkapui elágazások közötti, 4,3 kilométeres útszakasz felújításának teljes befejezésére várhatóan november második felében kerül sor.

Az aszfaltozási munkákat követően még padkaépítés, a szalagkorlát szintre emelése, vízelvezetési munkák és egyéb befejező munkák várhatóak. A felújítással az út alapvető paraméterei, így a szélessége nem változik, a munkálatok célja a közlekedésbiztonság növelése, valamint az utazáskényelmi szempontok javítása.

Előző sztori

Nő a feszültség a pécsi DK és az MSZP között

Következő sztori

Poénból kapcsolhatta be a tűzjelzőt a szalatnaki fiú