Címlap Baranya Gyerekek, fig...

Gyerekek, figyelem! Szombaton kitelepül a Teddy Maci kórház a Kossuth térre

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Remek családi program vár ránk a Kossuth téren szeptember 25-én 15 és 19 óra között, ahol a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület szervez játszódélutánt.

Ügyességi fajátékok, ugrálóvárak, óriáscsúszda, kézműves-foglalkozások és arcfestés is várja a kicsiket szombaton a pécsi Kossuth téren. És ez még nem minden! Pecséteket gyűjthetnek majd a gyerkőcök a különböző állomásoknál, amelyeket végül különböző ajándékokra válthatnak be.

A családi játszódélután egyik különlegessége a Teddy Maci kórház. Itt “Teddy doktorok” segítségével játékosan ismerkedhetnek majd a gyerekek egy orvos munkásságával és hétköznapi feladataival.

Hogy mi is pontosan a Családi Játszódélután célja?

– Évente nagyon sok rendezvényt csinálunk saját egyesületeink számára közösségépítés céljából. Azonban szeretnénk, hogy ha az egyesületeinken kívül is elkezdődne egy közösségépítés – mondta el Herbert Gábor, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke.

A rendezvény ideje alatt büfé is működik, maga a program pedig ingyenes.

PROGRAMOK MÉG:

2021. szeptember 25., szombat

  • szabadtéri matekverseny
  • Frank Adél divatbemutatója és
  • este kilenckor Geszti Péter koncertje

A Tanuló Város Fesztivál részeként sok minden más mellett a Széchenyi téren 10 órától Gyereket a magasba! címmel kezdődik gyermekműsor, a kicsit nagyobbak pedig ugyanitt a Virtuális Valóság rejtelmeivel is megismerkedhetnek. Kora délután a Csinos presszóban interaktív fotós gyakorlat várja az érdeklődőket, majd késő délután a színpadi produkciók veszik át a főszerepet: a Széchenyi téren mazsorett-bemutató

a Civil Közösségek Háza színpadán pedig hastánc-bemutató és táncház várja a mozgásra vágyókat.

A Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházában jubileumi társasjáték délutánt rendeznek.

Az Apáczai Művelődési Házban 10 órától szakmai konferenciával folytatódnak Arad város napjai.

2021. szeptember 26., vasárnap

A Pécsi Napok keretében a Széchenyi téren délután háromkor kezdődik a Bor és Dal Ünnepe, majd este nyolctól a Parno Graszt ad műsort.

Arad város napjai egy irodalmi rendezvénnyel zárulnak, az Apáczai Művelődési Házban 10 órától Kötőszó antológia bemutató lesz.

A hétvége valamennyi napján várják a vendégeket a Sétatéren, ahol a a Gasztro- és kézműves utca kínál számos ízélményt és kézműves portékát az érdeklődőknek.