Címlap Balhé SZERVEZŐDNEK:...

SZERVEZŐDNEK: jövő héten utcára vonulnak Dezső bácsiért Pécsett, több vonalon is zajlik az aláírásgyűjtés

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindezt abban a csoportban tették közzé, ami pár óra leforgása alatt több mint háromezer tagúvá duzzadt. Ők azok, akik elsőként álltak ki Jancsula Dezső mellett. Ahogy azt a Pécs Aktuál megírta: a pécsi tanárt azért ítélte el a bíróság, mert cigiző diákokkal került szóváltásba.

A Nevkónál tüntetnek majd

A csoportban leírták, a tervek szerint jövő hét pénteken, azaz október 1-én szimpátiatüntetést tartanak a szóban forgó iskola közelében. Azt egyelőre nem lehet megbecsülni, hogy mennyien lesznek, de a közösségi oldalon létrehozott eseménynél már több mint 200-an jelezték részt vételüket.

Online és papír alapú aláírásgyűjtés is zajlik

Az iskola közelében papíralapú, míg online formában két aláírásgyűjtést is elindítottak. Az elsőt Kővári János kezdeményezte, majd egy volt diák is nekifogott a támogatások gyűjtésének – írták.

Kővári János által indított petíció ITT írható alá, a diák által szervezett változat ITT ÉRHETŐ EL. (Bár egyelőre mindkét petíciónak ugyanaz a borítóképe, ez ne tévesszen meg senkit! – a szerk.)

Bíróságnál is demonstrálnának

A szervezésbe beszállt Nagy Erzsébet, pedagógus, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet jogsegély szolgálatának pécsi vezetője is. A Nagy Erzsébet által szervezett demonstrációt rögtön a bírósághoz tervezik, bár időpontját egyelőre nem tudják.

Pénzgyűjtés nem lesz

Jancsula Dezső fia jelezte azt is, hogy pénzgyűjtést nem szeretnének apja számára.

Korábbi cikkünk és videónk itt érhető el: