Címlap Baranya Idén is jönne...

Idén is jönnek a szakmaismereti versenyek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén már 5 ágazatban tehetik próbára magukat a gyerekek! A Gép-Ésszel verseny alatt gépipari, a Villany-Ász versenyben a villamosipari-elektronikai, az AutóMánia versenyben járműtechnikai, az Épít-Ésszel versenyen keresztül az építőipari és újdonságként idén az Ide-süss! versenyben a vendéglátás szakmáit, területét ismerhetik meg az általános iskolák pályaválasztás előtt álló diákjai - hívta fel figyelmet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján.

A játék első fordulója az online térben zajlik, ahol szakmaismereti kérdőívet kell kitöltenie a versenyző csapatoknak. A második fordulóban a személyes tapasztalásé, a csapatmunkáé és a kreativitásé főszerep, hiszen elektromos ugráló békát, hajtóművel ellátott körhintát, kis markológépet, házikót, makettet kell építeni az iskolában, vagy egy gasztronómiai trend alapján menüt kell összeállítaniuk.

A második fordulóban üzemlátogatásra is viszik a versenyzőket, ahol a megyei vállalkozások mindennapjaiba pillanthatnak be. A döntőt várhatóan még a tavaszi szünet előtt megtartják. A fődíj látogatás lesz az Országházba, az Atomenergetikai Múzeumba és gokartozni is elviszik nyerteseket.

A további részletek palyavalasztasbaranya.hu oldalon olvashatók.

Kiemelt képünk illusztráció.