Címlap Sport Veszélyben a ...

Veszélyben a baranyai futballderbi: az MLSZ döntésére vár mindenki

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baranyai futballszurkolók már nagyon várják a hétvégét, hiszen rajtol az NB II. tavaszi idénye, és az első körben rögtön összecsap a PMFC és a Szentlőrinc. De könnyen lehet, hogy nem lesz semmi a vasárnapi bajnokiból, a házigazda pécsiek ugyanis halasztani szeretnének.

A PMFC közleményben tudatta, hogy a vasárnap 13 órára tervezett szezonnyitó mérkőzés halasztását kérvényezte.

„Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a súlyos vírushelyzet miatt a PMFC vezetése a Szentlőrinccel történt közös megállapodás értelmében halasztási kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságához a vasárnapi egymás elleni tavaszi bajnoki szezonnyitó mérkőzés kapcsán.”

Lapunk mindkét klubtól megkérdezte, milyen súlyosan érinti a csapatot a vírushelyzet, a felnőtt keretből hány játékosra és hány stábtagra nem számíthatnak jelenleg koronavírus-fertőzés miatt. A PMFC-től azt a választ kaptuk, hogy jelen pillanatban kilenc futballista nincs bevethető állapotban, és két stábtagot kell nélkülözniük. A Szentlőrinc sokkal jobb helyzetben van, a csapatnál most nincs jelen a járvány, mindenki hadra fogható.

A halasztási kérelmet elküldték, most mindkét klubnál az MLSZ döntésére várnak. Információink szerint várhatóan holnap, vagyis szerdán, vagy legkésőbb csütörtökön határoz a versenybizottság a mérkőzés esetleges halasztásáról.

A PMFC 2020 őszén hasonló helyzetbe került, csak akkor éppen a másik oldalon állt. A Kaposvári Rákóczi kérte a pécsieket, egyezzenek bele, hogy elhalasszák a 17. fordulóban esedékes mérkőzésüket, mert a koronavírus megtizedelte a csapatukat, csak nyolc mezőnyjátékos és két kapus maradt egészséges. A halasztásba a PMFC nem ment bele, a meccs végül 3-0-s pécsi győzelemmel zárult.

„Az MLSZ-szel egyeztetve kerestük a megfelelő időpontot, amikor pótolhattuk volna a meccset, de a versenynaptár sűrűsége és a felkészülési időszak rövidsége miatt nem találtunk számunkra szakmailag megfelelő időpontot. Bármennyire is szerettünk volna belemenni a hétvégi találkozó halasztásába, nem marad más választásunk, mint hogy lejátsszuk a Kaposvár elleni hazai összecsapást” – indokolta akkor a döntést a PMFC.

A tavaszi rajt előtt érdemes összegezni, a két NB II-es baranyai csapatnál milyen játékosmozgások történtek a téli szünet során. A PMFC-től távozott Tölgyesi Viktor, érkezett viszont Nikitscher Tamás, aki legutóbb az NB III-as Makót erősítette, valamint a DVTK-tól kölcsönbe a 19 éves, tehetséges Zsemlye Balázs. A Szentlőrincnél elbúcsúztak Petró Balázstól, Hajnal Gergelytől, Kovács Mátétól, Cenaj Drilontól és Ujvárosi Ádámtól, az érkezők listáján pedig egyelőre ketten vannak. Az MTK-tól jött kölcsönbe a korábban a Dinamo Zágrábot is megjárt, bosnyák U21-es válogatott Andrija Drjlo, valamint szintén a fővárosi kék-fehérektől visszatért a lőrinciekhez Nagy Barnabás, aki tavaly ősszel kilencszer volt kezdő az MTK NB I-es csapatában.