Címlap Baranya Katasztrófavé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt tartott a Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a minap a Vöröskereszt területi elsősegélynyújtó versenyével kiegészülve.

Tíz csapat vett részt a megmérettetésen, amelyen elsősegélynyújtó, katasztrófavédelmi, illetve rendőrségi feladatokat kellett végrehajtaniuk. A verseny a szigetvári Zrínyi vár falai között zajlott. A várkapitány beszédében kiemelte, megtisztelőnek tartja, hogy a vár adhatta a helyszínt a nemes küzdelemhez.

Az elméleti és gyakorlati feladatokkal szembenéző fiatalok középiskolás és általános iskolás kategóriában indulhattak, az okleveleket Gál Zsolt tűzoltó ezredes, a Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át a legjobbaknak.

A katasztrófavédelmi versenyt középiskolás kategóriában a „Vészhelyzet” csapata nyerte, akik az Ujhelyi Imre Szakközépiskolából érkeztek. Az általános iskolások versenyét a nagydobszai „Szuper Elit Alakulat” nyerte, őket a szentlőrinci „Erős +” követte, a dobogó harmadik fokára pedig a „Vörösingesek” állhattak fel, akik a Kétújfalui Konrád Ignác Általános Iskolából érkeztek.