Címlap Baranya Keményen megb...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy cég jogkövetési vizsgálatakor vették észre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, hogy a vállalkozást könyvelő iroda a saját áfabevallásait elfelejtette benyújtani a hivatalhoz. Hiányosságát pótolva a könyvelőiroda 47 millió forint fizetendő áfát vallott be.

Egy partnerénél végzett ellenőrzés tárta fel, hogy a könyvelőiroda az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettségének ugyan eleget tett, de áfabevallást nem nyújtott be. A NAV munkatársai jogkövetési vizsgálatot indítottak és szembesítették a céget a mulasztással.

A vállalkozás a jelzés hatására eleget tett a jogszabályi kötelezettségének, és benyújtotta az áfabevallását, a vizsgált időszakra 16 millió forint befizetendő adója keletkezett. A könyvelőiroda pótolta a többi, hiányzó bevallást is, ezekben további 31 millió forint befizetendő adót vallott be. A befizetendő adóra a vállalkozás 24 havi fizetési könnyítést kért és kapott a NAV-tól.