Közművelődési mintaprogram indul az Ormánságban, a Bőköz fesztivál nyomán

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szervezők célja, hogy a fesztivál küldetését kiterjesszék, azaz a közművelődési eseményeket és a nívós művészeti programokat ne csak egy eseménydömpingként éljék meg a helyiek, hanem a hétköznapokba épülő érték jöjjön létre.

Jövőre már 6. alkalommal rendezik meg az összművészeti Bőköz Fesztivált, amelynek Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi ad otthont, a rendezvény célja a helyiek tradícióinak, kultúrájának bemutatása, ezen kívül a fesztivál segít abban, hogy a térségben is folyamatosan elérhetőek legyenek kulturális, művészeti programok.

A tervek szerint a mintaprogram keretében kapcsolódási pontokat építenek ki a turizmussal, gazdasággal – így még szélesebb réteget tudnak majd megszólítani a jövőben.

A mintaprogramot Andrásfalvy Bertalan néprajzkutató, korábbi művelődési és közoktatási miniszter után Andrásfalvy-mintaprogramnak nevezték el, ezzel is tisztelegve a szakember munkássága előtt.

Előző sztori

A koronavírus átírta a menetrendet – hét meccset halaszt a PVSK-Veolia

Következő sztori

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a Táncsics Mihály Gimnázium egyik diákjának