Címlap Sport A koronavírus...

A koronavírus átírta a menetrendet – hét meccset halaszt a PVSK-Veolia

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sejteni lehetett, hogy ebből bizony nem lesz szezonrajt a tervezett időpontban: miután a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatánál hét játékos is koronavírusos lett, október eleje helyett a végén kezdi a bajnokságot Dragan Alekszics együttese.

Néhány nappal ezelőtt még fogalma sem volt arról a csapat vezetőségének, hogy mit hoz a jövő. A Pécs Aktuál szerette volna megszólaltatni Bán Gábor ügyvezetőt, ám ő azzal utasította el megkeresésünket, hogy még nem látják a kiutat, a megoldást ebben a helyzetben.

A szituáció valóban nem könnyű – erősen hajaz a komlói kézisekére. A pécsi férfi kosarasoknál ugyanis a keret jelentős része, több mint a fele koronavírusos lett, amit az elvégzett teszt is kimutatott. Emiatt aztán az egész csapat karanténba került: az érintett hetesfogat tagjai továbbra is otthon vannak, a negatív tesztet produkálók viszont már edzenek.

A tétmeccsektől azonban még így is olyan messze van a PVSK-Veolia, mint Makó Jeruzsálemtől. A bajnoki rajt ugyanis itt lenne a nyakukon, október 3-án, a ZTE ellen a pályán kellene lenniük Budimiréknek, erre azonban nem kerül sor. A csapat vezetői kezdeményezték a mérkőzéseik elhalasztását, amit el is értek.

– Sajnos jelenleg nagyon nehéz a helyzetünk, így mindenképpen lépnünk kellett – fogalmazott Bán Gábor ügyvezető a klub honlapján. – A játékosaink egészségi állapotát szem előtt tartva, és sportszakmai szempontokat figyelembe véve is értelmetlennek és veszélyesnek tartottuk volna, ha máris bajnoki meccseket kellett volna játszanunk, így az első hét fordulóban eredetileg mellénk sorsolt ellenfeleinket megkértük, hogy halasszuk el ezeket a találkozókat egy későbbi időpontra. Nagy köszönettel tartozunk valamennyi csapatnak és a szövetségnek, hiszen gyakorlatilag szó nélkül belementek a halasztásba, így már biztos, hogy a tervezett október 3-i, ZTE elleni meccsünk helyett számunkra majd október 28-án, a Kaposvár ellen kezdődik el a bajnokság.

A PVSK-Veolia első öt bajnokija: PVSK-Veolia–Kaposvári KK (október 28., 18.00), Falco KC Szombathely–PVSK-Veolia (október 31., 18.00), Pécsi VSK-Veolia–ZTE KK (november 3., 18.00), Alba Fehérvár–Pécsi VSK-Veolia (november 7., 17.00), Egis Körmend–Pécsi VSK-Veolia (november 11., 18.00).