Címlap Baranya MÉG VESZÉLYES...

MÉG VESZÉLYES KORIZNI ORFŰN! Csupán 5 cm vastag a Pécsi-tó déli oldalánál a jég

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár úgy tűnhet, hogy egybefüggő a Pécsi-tó déli oldalánál a jégréteg, az még NEM DUZZADT ELÉG VASTARGRA! Korcsolyázni és rálépni is veszélyes, csupán 5 centiméteres a jégréteg. Mutatjuk!

Így néz ki most a Pécsi-tó jege a Medvehagyma Háznál

Ezt a fotót pénteken, január 12-én készítették a Pécsi-tónál

– Eljött a csípős idő, de még nem duzzadt 10 cm vastagra a Pécsi-tó jege. Sajnos! Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet minden kedves korcsolyázni vágyónak, hogy ne kockáztasson! Ahogyan eléri a tó Balázs-hegyi oldala a megfelelő vastagságot, arról az orfűi önkormányzat szakemberei azonnal tájékoztatnak! – mondta lapunknak Murányi Zoltán, a Medvehagyma Ház vezetője.

Napi 1 cm-t hízhat, ha marad a csípős idő

Ha éjjelre maradnak a mínuszok, akkor elképzelhető, hogy 5-6 nap múlva megfelelő vastagságúra hízhat arra, hogy több százan is rámehessenek. De erre MÉG VÁRNI KELL! Érdemes figyelni oldalunkat, a Pécs Aktuált, vagy Orfű közösségi oldalát, vagy figyelemmel kísérni a Medvehagyma Ház információit.

Tavaly februárban fagyott be annyira, hogy korizni lehetett

A Pécsi-tó Balázs-hegyi oldala a legbiztonságosabb a korcsolyázás szerelmeseinek. Igaz, csak akkor, ha a tó jege eléri a 10 centiméteres vastagságot. Egyelőre erről nem tudunk beszámolni, így mindenki figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy EGYELŐRE NE LÉPJEN JÉGRE!

Orfűn a Pécsi-tónál még nem biztonságos a jégre lépés (korábbi fotónk) – Az önkormányzat rendszeresen monitorozza a jég vastagságát!

2022-ben annyian jártak ki, hogy folyosókat is kialakítottak a tó jegén

Két éve több helyen alakítottak ki csúszható “folyosókat”, ami azt jelenti, hogy viszonylag sima felületen lehetett suhanni. IMÁDTUK!