Címlap Baranya Megrohamozták...

Megrohamozták az autósok a pécsi benzinkutakat – a MOL-vezér szerint lesz üzemanyag

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Futótűzként terjedt a hír az autósok körében, miszerint elképzelhető, hogy a napokban üzemanyaghiány léphet fel, vagyis nem lesz mit tankolni. Emiatt aztán Pécsett is gyakorlatilag megrohamozták a benzinkutakat.

Elképesztő jeleneteknek lehettünk szemtanúi a pécsi benzinkutakon. Az uránvárosi, Endresz György úti MOL-kúton és a Szigeti úti töltőállomáson is olyan hosszú sor alakult ki, hogy az autók kilógtak az útra – balesetveszélyes volt a szituáció. Főleg előbbi esetében, ahol a 6-oson kellett ácsorogniuk a leghátsóknak, az pedig így nem életbiztosítás, szóltak is a dudák rendesen.

Először nem értettük, mi ez a felhabzás, azt hittük, lemaradtunk valami sumákban bejelentett áremelésről. Aztán kiderült, hogy nem erről van szó. A neten megjelent vészjósló hírek terjedtek futótűzként: eszerint akár átmeneti benzinhiány is felléphet amiatt, mert a rohamos drágulás mellett a nagykereskedők számára egyre veszteségesebb az üzlet, a hatósági árak miatt ők ugyanis nem emelhetnek. Így aztán állítólag bizonyos helyekre korlátozták, vagy felfüggesztették a szállítást.

A MOL elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt azonban cáfolta, hogy ellátási problémák merülhetnének fel Magyarországon az üzemanyag-ellátásban.

– Biztos, hogy nem lesz a hosszú hétvégén ellátási probléma – szögezte le. – Higgye el mindenki, hogy teljesen felesleges elszaladni tankolni, van elég üzemanyag az országban.

A MOL-nak a nagykereskedelmi piacon körülbelül 70 százalékos részesedése van, 20 százalék az OMV-é, a maradék 10 százalékon osztoznak az egyéb piaci szereplők.