Címlap Sport Semmi kétség,...

Semmi kétség, szeretik az emberek a focit Pécsett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az út menti parkolóhelyek egytől egyig megteltek a PMFC-környékén a Vasas elleni hazai bajnoki előtt, sokan voltak kíváncsiak a bajnoki címre törő angyalföldiek pécsi vendégjátékára. Sajnos a fővárosiakat nem tudta úgy megviccelni a Pamacs, mint nemrég a Diósgyőrt.

Egy-egy ilyen mérkőzésen mindig kiderül, hogy Pécsett imádják az emberek a futballt. Nem kérdés, megérdemelné a város és megérdemelnék a szurkolók, hogy az élvonalban szerepeljen a PMFC – de ez azért még arrébb van.

Egyelőre a másodosztályra kell koncentrálni, ahol azért össze lehet futni egy-két patinás ellenféllel. Ezúttal a hatszoros magyar bajnok Vasas látogatott a Mecsekaljára, a mérkőzés pedig alaposan megmozgatta a pécsi drukkereket! Öröm volt látni, hogy fél órával a meccs előtt már egyetlen parkolóhelyet sem lehetett találni a stadion körül. A lelátón végül közel kétezren foglaltak helyet – nagyon jó volt a hangulat a villanyfényes bajnokin.

Már csak egy pécsi győzelemnek kellett volna jönnie a teljes örömhöz, ez azonban sajnos elmaradt. Pedig jól kezdett a PMFC, nagyon megnyomta a mérkőzés elejét, vezetést is szerezhetett volna, de nem tudtak a kapuba találni a piros-feketék. Bizony jó volt azt konstatálni, hogy a hazaiak abszolút egyenrangú ellenfelei voltak az élvonalba igyekvő, korábbi válogatott játékosokat felvonultató (nem mintha ettől hanyatt kéne esni…), az anyagi lehetőségek terén más dimenziót képviselő Vasasnak. A kicsit „elcsendesedő” meccsen aztán a második félidő elején nagy fordulat következett be: Katona Leventét kiállították, miután letalpalta Ihrig-Farkast – nem biztos, hogy piros lap járt ezért a megmozdulásért. A folytatásban már egyértelműen az emberelőnyben futballozó vendégek akarata érvényesült, akik Radó révén megszerezték a vezetést, s mint bő húsz perccel később kiderült, ez a gól három pontot ért.

Végeredmény: PMFC–Vasas 0-1.

Fotó: PMFC