Megújult a mohácsi Fogadalmi Emléktemplom

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött a nyolcvan éve felszentelt mohácsi Fogadalmi Emléktemplom csaknem 800 millió forintos felújítása.

A Pécsi Egyházmegye közleményében azt írta: megtisztították a homlokzat kőburkolatát, felújították a tetőzetet, kicserélték a kupola héjazatát, restaurálták a padsorokat, a freskókat és a faliképeket, kicserélték, illetve felújították a nyílászárókat, új hangrendszert építettek ki, és megújult a padlózat is. 

A beruházás részeként a templomban gyermekfoglalkoztató helyiséget alakítottak ki, a bejárat mellett pedig kegytárgybolt kapott helyet. A hívők és a helyi közösség adományainak köszönhetően új harangok is készültek a templom számára.

Az épületet, ünnepi szentmise keretei között, vasárnap áldják meg.

A pécsi katolikus egyházmegye a kulturális és vallási turizmust elősegítő pályázat keretében, csaknem 1,5 milliárd forintból öt településen újított fel templomokat, kápolnákat. A mohácsi fejlesztés mellett a Bátai Szent Vér Kegyhely kiépítése, a bátaszéki Szent Orbán kápolna, a szekszárdi Belvárosi templom és Remete kápolna felújítása valósult meg.

Előző sztori

Jövő héten a pécsi pékségekben kezdenek a navosok

Következő sztori

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég