Címlap Baranya Nem csak elke...

Nem csak elkelt az Orfűi Aquapark, idén még talán ki is nyitják!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ér a közkedvelt Orfűi Aquapark kálváriája: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) végre megtalálta a strand új tulajdonosát, aki nem hivatalos információink szerint nem más, mint a Fővárosi Önkormányzat. A medencék fel vannak töltve, talán ez sem véletlen – a hírek szerint idén ki is nyitják a fürdőt.

Kezdjük a lényeggel:

elkelt az Orfűi Aquapark!

Az ingatlan tulajdonosa egészen eddig az állam volt, ezért a közelmúltban az MNV Zrt.-nél érdeklődtünk arról, hogy eladták-e már a strandot, és ha igen, ki vette még. A Pécs Aktuál kérdésére a következő választ kaptuk: „Az árverés végleges eredményhirdetésére 2021. június hó 4. napján került sor. További tájékoztatást a nyertes licitáló személyéről, az ingatlan vonatkozásában kötött adásvételi szerződés megkötése után legkésőbb 2021. június 22. napját követően adhatunk”.

A betűk lepotyogtak, a bejárat pedig el van kerítve

A nyertes licitáló tehát megvan, már csak az a fogas kérdés, hogy ki vette meg a strandot! Természetesen igyekeztünk erre a kérdésre is választ kapni, ezért megkerestük Orfű polgármesterét, Füziné Kajdy Zitát.

– Egyelőre mi sem tudjuk, hogy ki a befutó, csak azt hallottuk, hogy valaki megvette a fürdőt – fogalmazott Füziné Kajdy Zita, akitől megkérdeztük, van-e arra vonatkozóan információja, hogy idén beüzemelik-e a strandot, vagy erre csak jövőre van lehetőség. – Úgy tudom, mindenki azt a megoldást támogatja, hogy még idén kinyisson fürdő! Nagyon kellene! Tavaly majdnem rámentünk arra, hogy zárva volt a strand: persze, hogy örültünk annak, hogy sokan kijöttek Orfűre, de az aquapark híján egész egyszerűen nem tudtunk annyi strandolót tisztességgel-becsülettel ellátni, bizonyos helyeken nem volt elég parkoló, már-már nem lehetett megoldani a kulturált kikapcsolódást.

És akkor jöjjön a nem hivatalos infó! Eszerint az Orfűi Aquapark egy ingatlancsomag részeként kelt el,

a vevő pedig nem más, mint a Fővárosi Önkormányzat!

A hírek szerint ugyanis egy nagy értékű fővárosi ingatlanhoz „csapták hozzá” a strandot – az állam el akarta adni, mert senkinek sem volt jó, hogy zárva tart a fürdő és folyamatosan romlik az állaga. Így aztán a két árut összekapcsolták, a vevő pedig vitte mindkettőt.

Az óra delet mutat délután négykor – megállt az idő a strandon

Az biztos, hogy ha akarnánk, akár most is fürödhetnénk a strandon, a medencék ugyanis fel vannak töltve vízzel! Talán ez sem véletlen! Információink szerint az MNV igyekezett olyan állapotba hozni az Orfűi Aquaparkot az eladás előtt, hogy az új tulajdonos minél előbb megnyithassa. A medencék csábítóak, s bár a fű vagy félméteres, első ránézésre nem kell sok ahhoz, hogy még idén megnyissanak a pénztárak.

Cikkünk megjelenése után a Fővárosi Önkormányzat jelezte lapunknak, hogy az ingatlant nem vette meg. Így továbbra is csak az biztos, hogy az Orfűi Aquapark elkelt, de az új tulajdonos kilétére egyelőre nem derült fény.