Címlap Baranya Nomád sátoroz...

Nomád sátorozás a Mecsekben? Naná!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A társaság közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy a nyár utolsó hónapjában még kihasználhatjuk a jó időt és sátorozhatunk az erdőben, természetesen a szabályok betartásával!

Az erdőtörvény szerint az erdőgazdálkodó hozzájárulásával szabad az erdőben 24 órát meghaladóan üdülési, illetőleg sportolási célból tartózkodni, táborozni, továbbá sátrat felverni. Amennyiben ezek a tevékenységek nem haladják meg a 24 órát, úgy nem kell a hozzájárulást beszerezni.

Tűzrakás előtt feltétlenül tájékozódjunk az adott területen érvényben lévő tűzgyújtási tilalomról is. Meleg időben legyen nálunk elegendő folyadék és élelem. A sátrazás és kirándulás során keletkező szemetet senki se az erdőben dobja el. Érdemes külső akkumulátort is beszerezni, hogy baj esetén elérhetők tudjunk lenni.

A Mecsekben a nomád célpontok: a Nyáras-völgy, a Cigány-rét, az erdei pihenőhelyek esőbeállója, a Réka kunyhó és Gyopár kulcsosház melletti terület valamint Kantavár.  

Az erdei táborozáshoz kapcsolódó további tudnivalók ITT találhatók!

Kiemelt képünk forrása: Mecsekerdő Zrt. facebook oldala.