Címlap Politika Bodnár Imre v...

Bodnár Imre visszalépett az előválasztástól!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mellár Tamás és Karácsony Gergely lenyomta Péterffy Attila – Bodnár Imre párosát a háttértárgyalásokon, legalábbis minden jel erre utal.

Mint arról a Pécs Aktuál beszámolt, Mellár Tamás és Karácsony Gergely beleálltak az MSZP és Péterffy Attila ötletébe, miszerint Mellár Tamás mellett a pécsi polgármester elszámoltatóját is indítsák el az előválasztáson.

Szombaton közösen egyeztettek Pécsett, és úgy néz ki, Mellárék és a Párbeszéd került ki győztesen ezúttal a meccsből.

Bodnár Imre azt mondta, elkötelezett a kormányváltásban, és ezért ennek mindent alárendel. Meghallgatta Karácsony érveit, és nem szeretné, hogy miatta összeugorjanak a pártok.

Úgy véli, az a legjobb megoldás, ha visszalép az előválasztástól, de folytatja azt a munkát, amit Pécsett elkezdett, és ha erre a munkára Karácsonynak miniszterelnökként szüksége lesz, akkor szívesen segít neki is.

Karácsony Gergely megköszönte Bodnár Imre „nagyvonalúságát”, és Péterffy Attila együttműködését is.

Mindezt így adták elő – videó a sajtótájékoztatóról:

Mellár Tamás később kommentálja a hírt – erősítette meg lapunknak. Hamarosan ő is sajtótájékoztatót tart.

Frissítés!

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Mellár Tamás rendkívüli sajtótájékoztatón tisztázta a kialakult helyzetet. Karácsony elmondta, továbbra is Mellárt támogatják Baranya 1-es számú választókerületében. Mellár úgy fogalmazott, új szituációt teremtett, amikor egy-két hete kiderült, hogy az MSZP mégsem őt akarja. Ez arra késztette, hogy elgondolkodjon a helyzeten, van-e értelme úgy indulnia az előválasztáson, ha nincs meg az egységes támogatás. Miután a helyzet megoldódott, az MSZP biztosította arról, hogy mégis mellette áll ki, a hezitálása megszűnt: „részt veszek az előválasztáson”.

Mellár Tamás ÉLŐ sajtótájékoztatója:

Karácsony Gergely saját közösségi oldalán is megosztotta a hírt.