Címlap Baranya Óvatosan az Á...

Óvatosan az Árkádnál! Megszűnt egy kanyarodó sáv

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ne megszokásból vezessünk! Megváltozott a forgalmi rend a Bajcsy-Zsilinszky út és a 6-os számú főút kereszteződésénél, azaz az Árkád dél-nyugati részénél. 

Sok autós csak belvárosi keringőnek nevezi az Árkád körül kialakult, új forgalmi rendet, ami nem ideiglenes, hanem állandó lesz. De mielőtt ebbe belemennénk, mutatjuk, miről is van szó pontosan!

Kijelölték az új kerékpárútnak a sávot, ami így néz ki a magasból:

A Centrum parkolóba már nem lehet behajtani keleti oldalról, a Bajcsy-Zsilinszky útról – Grász Péter fotója

Erre tapasztalt autósok azt mondták, rendben van. Itt elfér mindenki. Mondjuk egy bringásnak a buszmegállóba érkezésnél kicsit manővereznie kell majd, ha éppen ott áll egy busz. De az is nagy változás, hogy keletről itt lezárták a behajtást a parkolóba.

Ez viszont nagy változás:

Itt megszűnt egy kanyarodó sáv – Tóth Péter fotója

Figyeljünk, ha Uránváros felől érkezünk az Árkádhoz!

Akkor ugyanis a 6-os számú főútról már nem lehet balra, azaz „felfelé” kanyarodni a parkoló felé. Így, ha a Centrum parkolóba állnánk be, akkor ne a megszokott útvonalon érkezzünk! Mehetünk egy kört az Árkád irányába, vagy akár előbb, a Szabadság útnál is balra fordulhatunk.

Bővebben itt írtunk a változásról még nyár elején:

A Centrum-parkoló közlekedési rendszere alapvetően átalakul, amelynek része, hogy

  • a Jókai utca felé egy teljes új kétirányú feltáró utat alakítanak ki.
  • Az új út a jelenlegi 6-os út felől érkező feltáró út folytatásaként biztosítja majd, hogy a területet megközelíthető maradjon a Bajcsy-Zsillinszky utca felől történő végleges lezárást követően is.
  • A parkoló könnyebb megközelítése érdekében az önkormányzat egy másik pályázatból egy új kanyarodósávot alakít ki a 6-os út Nagy Lajos király útjai szakaszán, amely révén a nyugati irányból érkezők meg tudják közelíteni a Centrum-parkolót.

Balesetmentes közlekedést, figyeljünk egymásra!