Emese, Sarolta

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn kezdődik a Centrum-parkoló felújítása!

/

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, több mint 1,1 milliárd forintból újulhat meg a Centrum Parkoló és az Ifjúsági Ház Pécsen. Az önkormányzat közleménye szerint a munkálatok június 15-én meg is kezdődnek, melyek során korlátozásokra és lezárásokra kell számítani. Jöjjenek a részletek!

Hirdetés

A fejlesztés első projektelemeként az Ifjúsági-ház felújítása kezdődött meg tavaly szeptemberben. A fejlesztés második projekteleme célozza a Centrum-parkoló felújítását. Ahogy a városházi közleményben szerepel, a sorompós rendszerű parkoló helyett a Centrum-parkolót a városi parkolási rendszerbe illesztve alakítják ki. A rendelkezésre álló forrásból a közterületek térburkolása és az új zöldterületekhez kapcsolódó locsolórendszer kialakítása történik meg. A területen jelentősen több fa ad majd árnyékot, a kivitelező csak a beteg példányokat fogja kivágni.

Mint írják: a jövőben a Centrum-parkoló közlekedési rendszere alapvetően átalakul, amelynek része, hogy a Jókai utca felé egy teljes új kétirányú feltáró utat alakítanak ki. Az új út a jelenlegi 6-os út felől érkező feltáró út folytatásaként biztosítja majd, hogy a területet megközelíthető maradjon a Bajcsy-Zsillinszky utca felől történő végleges lezárást követően is. A parkoló könnyebb megközelítése érdekében az önkormányzat egy másik pályázatból egy új kanyarodósávot alakít ki a 6-os út Nagy Lajos király útjai szakaszán, amely révén a nyugati irányból érkezők meg tudják közelíteni a Centrum-parkolót.

A 2020. június 15-én induló beruházás alatt a pécsieknek a következő korlátozásokra, lezárásokra kell majd számítania:

Az I. ütem (2020. június 15 – 2020. október 1.) keretében lezárásra kerül a Centrum tömbparkoló, továbbá a kivitelezési munkák miatt a 6-os út felőli feltáró úton is lezárások várhatók . Az I. ütem kivitelezése során a parkoló a Jókai utca és a Nagy Lajos Király útja felől is megközelíthető lesz. Az Ifjúsági-ház keleti oldalánál és attól északra található parkoló rész továbbra is használható lesz az autósok számára, továbbá a Biokom megnyitja az Ipar utcában, a Siklósi úti felüljáró alatt található zúzottköves (az egykori Boccaccio disco területén kialakított) parkolót is, ahol a Centrum-parkolóra vonatkozó zónára bérlettel rendelkezők újabb jegy kiváltása nélkül parkolhatnak.

A kivitelezési munkálatok II. üteme várhatóan 2020. őszén kezdődik meg, azután, hogy a nagy tömbparkoló megnyílik az autósok előtt.  A II. ütem keretében kerülnek kialakításra az Ifjúsági-ház és a Kereskedők Háza előtti új parkolók, továbbá az új park is.

Hirdetés

Előző sztori

Pécsi virológus: Ha az ember nem lát elég hullát, azt hiszi, elmúlt a veszély

Következő sztori

Cenzúrázzák a Waczak szállót is, nem volt eléggé "polkorrekt"

Legutóbbiak innen: Gazdaság