Címlap Baranya Pécsett lesze...

Pécsett leszel a hétvégén? Mutatjuk, mi vár rád!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy lesz a pörgés Pécsett! Összeszedtük a legizgalmasabbakat.

Made in Pécs Fesztivál – nyári kiadás

Helyszín: Pécsi Est, Trafik, Made in Pécs Café, Nappali, Ti-ti-tá, Szabadkikötő, Sárkány Barlang
Időpont:
07.17. – 10:00
Leírás:
Az első Made in Pécs fesztivált még 2016. január 9-én rendezték, azóta minden évben a húrok közé csapnak a pécsi zenekarok. Ugyan januárban szokott lenni a Made in Pécs fesztivál, de a koronavírus járvány szülte helyzet miatt alkalmazkodni kellet idén. És, hogy ez miként néz ki? A város különböző csehóiban és szórakozóhelyein összesen 137 banda mutatja meg zenei tudásukat. Nem mellesleg a pécsi zenészek mellett, hazai és külföldi vendégzenekarok is kezükbe veszik a dobverőt és gitárpengetőt.

fotó: Made in Pécs

A helyszínekről, fellépőkről és menetrendről itt tudhatunk meg többet.

LOKART – jön az első pécsi képzőművészeti fesztivál!

Helyszín: Pécsi Galéria / Művészetek és Irodalom Háza / Martyn Ferenc Galéria
Időpont:
07.15. – 07.18.
Leírás:
Ugyan a fesztivál csütörtökön veszi kezdetét, de egészen vasárnapig járhatjuk a galériákat! Kiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac és számos kísérőprogram várja a látogatókat július 15–18. között a belvárosban, az első pécsi képzőművészeti fesztiválon!

fotó: ZsöK

A LOKART során a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában nyíló kiállításokon mutatkoznak be a helyi alkotók, akik neveztek a mozgás témára kiírt művészeti pályázatra. A kiállítóterek a fesztivál ideje alatt este 10-ig tartanak nyitva. A fődíjról és a kritikusok díjáról szakmai zsűri dönt. Mindezek mellett látványfestésen és a Művészeti Kar elektronikus zenei műhelyének koncertjén is részt vehetünk.

A részletes programokról az alábbi linken olvashatnak többet!

X. Szezonnyitó Gurulás és Családi nap

Helyszín: Pécs EXPO Center
Időpont:
07.17. – 10:00
Leírás:
Ugyan megkésve, de idén is megrendezik az éves szezonnyitó közös gurulást – méghozzá 10. alkalommal!
Ahogyan azt már megszoktuk, idén is a Pécs EXPO Centerben gyülekeznek a benzingőz szerelmesei. Egy órával a nyitás után színpadi beszélgetésekben vehetünk majd részt, de különböző gyereknapi mókákkal vár majd minket a Magic-Team Pécs csapata. Persze, ha szeretnénk újítani motoros felszereléseinken, erre is lesz lehetőség – több motoros bolt is kitelepül az eseményre. A közös gurulás egészen pontosan 13:30 órakor veszi kezdetét – a megszokott nyitó útvonalon fognak haladni.

fotó: hegylakok.hu

A kapukat elhagyva jobbra, a Pláza felé veszi az irányt a konvoj. Majd a Maléter Pál utcán át, a Szigeti úton haladva a Széchenyi teret veszi célba a felvonulás. A térre megérkezve leparkol egy kis időre a kétkerekes menet. Ezt követően a Bástyától, a Hungária úton át visszatérnek az EXPO Centerhez.

További információ itt olvasható.

Föld alatti Pécs – séta a város alatt

Helyszín: Világörökség Pécs | Cella Septichora Látogatóközpont
Időpont:
07.17. – 11:00 – 13:00 és 12:00 – 14:00
Leírás:
Egy izgalmas időutazás élményét ismerhetjük meg Pécs belvárosában, méghozzá a város alatt!

Idegenvezető kíséretében fedezhetjük fel az ókeresztény sírkamrák titokzatos világát és a Pezsgőház alatt meghúzódó pincelabirintust.  Az ókeresztény temetőegyüttes felkerült az UNESCO világörökségi listájára az évek során, melynek keretén belül az 1600 éves építészeti és falfestészeti kincseit ismerhetjük meg. De a túra itt még nem ér véget! Az 5 szintes Littke Palace Pezsgőpincéjében található labirintus rendszerbe visz majd minket az utunk. Bizonyos szakaszain csak zseblámpával lehet közlekedni, valamint egy a korábban pezsgőtároláshoz használt különleges helyiségbe is bemászhatunk – már, ha van hozzá merszünk. Persze mindezek mellett a pezsgőkészítés rejtelmeibe is beavat minket a túravezető!

fotó: pecsiorokseg.hu

További információk itt olvashatók.

Páratlan Páros | Bánfalvy Stúdió l Nyári Színház

Helyszín:  Káptalan Kert
Időpont:
2021.07.18. 21:00
Leírás:
A Színházba beköszöntött június végén a nyári szünet, azonban ez nem jelenti azt, hogy előadások nélkül maradunk. A Káptalan Kertben több alkalommal is darabokat adnak elő a Nyári Színház keretén belül. Most vasárnap a Páratlan Páros című művet láthatják az arra kíváncsiak:

Mary izgatottan várja haza wimbledoni otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett. Nem messze tőle, úgy négy és fél percnyi autózásra, Barbara izgatottan várja haza richmondi otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett.

fotó: pecsinyariszinhaz.hu

Ezzel pedig megkezdődik a kalamajka. A férj, John ugyanis egy és ugyanaz a személy, és régóta éli kettős életét, amely most összedőlni látszik; John ugyanis egy idős hölgy segítségére sietve balesetet szenved, és a kórházban nem a megfelelő lakcímét adja meg. A feleségek által értesített rendőrség lelkes nyomozásba kezd, John pedig ámokfutó módjára ingázik a két asszony között.

Az előadás két óra hosszú, egy félidei szünettel megtoldva. Tovább információk itt.