Címlap Baranya Rengeteg pécs...

Rengeteg pécsi segített egy SMA-betegségben szenvedő kisfiún és a Pécsi Jótékony Nőegyleten

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múlt hétvégén rendezték az I. Adománygyűjtő Fitnesz Gálát Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Az egész napos sporteseményre több mint 150 ember volt kíváncsi, akik több mint 900 ezer forintot gyűjtöttek össze. Az összegyűlt adomány egyik feléből a Pécsi Jótékony Nőegyleten keresztül nehéz sorsú pécsi gyermekek iskolai étkeztetését finanszírozzák, a másik felét pedig Galó Tamás Dominik SMA-betegségben szenvedő kisfiú kezelésére fordítják.

Pécsett tartott edzést Katus Attila és Pancsó Gergely is, akik a magyar fitneszvilág összefogásával a jótékony cél érdekében csatlakoztak a fiatal, pécsi aerobik oktató, Somogyi Kristóf kezdeményezéséhez. Ennek célja volt, hogy egy gyógyíthatatlan beteg kisfiúnak, valamint a Pécsi Jótékony Nőegyletnek segítsenek.

– Egy szülő sosem adhatja fel – mondta az 5 esztendős, SMA-betegséggel küzdő Tomi édesanyja, aki a 760 millió forintos genetikai kezelés eléréséért folyamatosan fogadja a támogatásokat. 

Az összegyűlt adomány másik fele a Pécsi Jótékony Nőegylethez került, akik több mint 120 rászoruló gyermek általános iskolai étkeztetését finanszírozzák. Emellett támogatják a tehetséges gimnazisták továbbtanulását, az újszülötteket babacsomaggal segítik, a válsághelyzetbe került családoknak pedig egyszeri támogatást biztosítanak.

Az egynapos rendezvényen az edzések között a pécsi élet meghatározó előadói szerepeltek. A jótékonysághoz hozzájárult a PTE Sportiroda, a Pécsi Művészeti Gimnázium Táncművészei, a PSN Zrt. Aerobik Szakosztálya, a PTE Táncegyüttes, a Fordan Táncklub és a főbb kereskedelmi csatornák közismert táncosai, az Art Kingdom Dance Community budapesti és pécsi részlegei.