Szigorodnak hétfőtől a védelmi intézkedések, Komlón is bevezetnek több helyi szabályt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus járvány miatt újabb szigorítások jönnek március 8-a, hétfőtől. Az aktuális központi és helyi szabályokról hirdetményt tett közzé a komlói önkormányzat.

Polics József, a város polgármestere ebben többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a Komlói Piac és Vásárcsarnok továbbra is nyitva lesz, csak úgy mint az Arborétum és a parkok.

Az óvodákban a rendkívüli szünet április 7-ig tart, a Szilvási Bölcsőde továbbra is működik. Amennyiben az egészséges gyermekek napközbeni otthoni felügyelete nem megoldott, úgy a szülő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A gyermekfelügyeletet a Komló Városi Óvoda, a Mecsekjánosi Tagóvoda, a Szilvási Tagóvoda, a Hunyadi Utcai Tagóvoda, Körtvélyesi Tagóvoda és a Kökönyösi Tagóvoda látja el.

Az intézményi étkezést továbbra is biztosítják az iskolákban, március 9-e és 31-e között azoknak a gyerekeknek, akik nem vesznek részt gyermekfelügyeletben, ők dobozban vihetik el az ebédjüket. Az óvodákban is lehet igényelni elvitelre intézményi étkezést március 9-e és április 6-a között azoknak a gyerekeknek, akikre nem ezekben az intézményekben felügyelnek.

A Komlói Közös Önkormányzati Hivatalban az ügyintézési rend a megszokottak szerint alakul, azonban nem lesz lehetőség március 8. és 2021. március 22. között anyakönyvi ügyekben személyes ügyintézésre. Ez alól csak a halálesetek anyakönyvezése jelent kivételt. Anyakönyvi kivonatokat ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton lehet igényelni. A hivatali ügyeket továbbra is mindenki elsődlegesen telefonon vagy elektronikus úton intézheti.

A hirdetmény teljes szövege Komló város honlapján ITT érhető el.

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

A reformátusok nem tartanak hétfőtől istentiszteleteket

Következő sztori

Vasárnap jobbára derült, napos időre lehet számítani

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1