Teljesen megújult a Kodály Zoltán óvoda

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Önkormányzat egyik kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokat, elsősorban közintézményeket fejlessze, energetikailag korszerűsítse. E cél érdekében a város az elmúlt években 13 pályázatot nyújtott be az "Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" felhívásra, amiből 6 óvoda és bölcsőde felújítását (Kodály Zoltán utcai Óvoda, Nagy Jenő utcai óvoda, Ajtósi Dürer utcai Óvoda és Cseperedő Bölcsőde, Keleti Városrészi Óvoda Pákolitz István Utcai Tagóvoda, Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvoda, Zöldliget Bölcsőde) szeretné megvalósítani - olvasható a Pécsi Önkormányzat közleményében.

A Pécsi Önkormányzat a Kodály Zoltán utcai Óvoda felújítására vonatkozó pályázatát 2018 nyarán nyújtotta be. A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. által összeállított Kodály Zoltán utcai Óvoda energetikai fejlesztése projekt 100%-os támogatásintenzitás mellett bruttó 87.757.000 Ft támogatásban részesült.

Ehhez még az önkormányzat a kivitelezési közbeszerzés érvényes lezárása érdekében bruttó 21.117.745 forint saját forrást biztosított, amelynek köszönhetően kerülhetett sor a szerződéskötésre.

A beruházás a főépületet és a tornatermet is érintette, amely főleg az alábbi energetikai munkálatokat jelentette:

  • homlokzati hőszigetelés
  • nyílászárók cseréje
  • akadálymentesítés
  • villámvédelem korszerűsítése
  • fűtés korszerűsítés.

A fejlesztésbe beletartozott a főépület kis mértékű átalakítása is, mivel a keleti oldali bejáratnál akadálymentes mosdót alakítottak ki. A kivitelezés során a főépületen összesen 447 m²-nyi felületen történt homlokzati hőszigetelés, emellett 455 m²-nyi falfestés, 38 db homlokzati nyílászárót cseréltek ki, a villámvédelem, az akadálymentes rámpa és a mosdó kiépítése mellett – derül ki a közleményből.

A tornaterem esetében 8 db új homlokzati nyílászárót építettek be, lebontották a kopolitüveget, 842 m²-en homlokzati hőszigetelés, valamint padlásfödém hőszigetelési és festési munkálatokat is végeztek. A főépület és a tornaterem tetőhéjazatának teljes cseréje is megtörtént, összesen 665 m²-en. A két helyiségben összesen 41 db radiátort cseréltek ki, továbbá napelemes rendszert is telepítettek.

Kiemelt képünk a varoskozpontiovoda.hu oldaláról származik.

Előző sztori

Idén 109 éves a villamos, amit a fővárosból hoztak Pécsre

Következő sztori

A Szentlőrinc SE több futballistájának koronavírus-tesztje is pozitív lett