Tömeg Pécsett: ölelkező Mikulás pörgeti fel a karácsonyi hangulatot a téren

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár idén az adventi vásárt nem engedélyezték, a karácsonyi hangulatra nem lehet panasz a pécsi belvárosban. Több százan találkozhattak a Mikulással, aki apró finomságokat és öleléseket is osztogatott a járókelőknek. Mi hirtelen el is felejtettük, hogy tombol a koronavírus-járvány. 

Olvasónktól kaptuk a fotókat a belvárosi hangulatról. Mutatjuk:

Olvasói fotó

A képek alapján elmondhatjuk, hogy sokan nem bírnak ellenállni a karácsony varázsának. Bár maszk mindenkin van és talán a kellő távolságot is tartják, 200-300-an biztosan ácsorognak a téren a fa, a Mikulás és a dzsámi körül.

Olvasói fotó

A gyerekek és felnőttek kedvébe járó Mikulás – az önkormányzat kiadványa szerint – esténként járja Pécs utcáit és azok a szerencsések, akik találkoznak vele egy kis apró finomságot is kaphatnak a hatalmas puttonyból.

A korzózó Mikulás láthatóan jobban érdekli a pécsieket, mint a járvány és a távolságtartás. Bízunk benne, hogy nem a koronavírust adogatják egymásnak a téren a Mikulással ölelkezők, hanem csak a szeretetet.

Hirdetés
Előző sztori

Azonnal elrendelné az otthoni munkavégzést és a téli szünetet a Párbeszéd

Következő sztori

Kínai prostikat futtattak, kábszerrel kereskedtek a fővárosban

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1