Címlap Baranya TOP 10-ben a ...

TOP 10-ben a Bólyi járás és Pécsvárad, Pécs az egészségügyben jeleskedik

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legélhetőbb járások listájára újonnan került a TOP 10-be Pécsvárad. A Bólyi járás pedig 5. helyen végzett egy friss felmérés szerint. Azt vizsgálták, hogy az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a bűnözés, a munkaerőpiac, a vásárlási lehetőségek és a lakóingatlanok megfizethetősége milyen – írja közleményében a Magyar Bankholding Nyrt.

A legélhetőbb járások listáján a következőképpen alakult a sorrend:

 1. Budapest
 2. Pilisvörösvár és környéke
 3. Veszprém és környéke
 4. Debrecen és környéke
 5. a Bólyi járás
 6. a Mórahalmi járás
 7. Érd
 8. Kisbér
 9. Pécsvárad
 10. Tata és környéke

Pécs a legélhetőbb megyeszékhelyek között a hetedik

A szakértők összeállították a megyeszékhelyek egymáshoz képesti élhetőségi rangsorát is, amelyet ezúttal is a főváros vezet. Utána Veszprém 78,9 ponttal lett a második, Győr 68,9 ponttal a harmadik. A 60,4 ponttal negyedik helyezett Debrecen tavaly még a 12. volt a listán. Az első tízben szerepel még Székesfehérvár (60,3 pont), Szekszárd (59,9), Pécs (58,9), Szombathely (58,4), Zalaegerszeg (57,2) és Kaposvár (55,3). A sor végén pedig Kecskemét, Salgótarján és Békéscsaba található.

Érdekes kutatási eredmény Baranyára nézve még, hogy az egészségügy tekintetében élmezőnybe került a Sellyei járás is. Az egészségügyi mutató Szekszárdon, majd pedig Pécsen és Veszprémben a legjobb.

A világ legélhetőbb városai:

A 10 legélhetőbb városai:

 1. Bécs, Ausztria
 2. Koppenhága, Dánia
 3. Zürich, Svájc
 4. Calgary, Kanada
 5. Vancouver, Kanada
 6. Genf, Svájc
 7. Frankfurt, Németország
 8. Toronto, Kanada
 9. Amszterdam, Hollandia
 10. Oszaka, Japán
 11. Melbourne, Ausztrália