//

Tóth Verát megbabonázta Palkonya, Budapest helyett a faluba siet haza

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
//

Tóth Vera nem fővárosi otthonába siet haza egy-egy fellépés után. A baranyai faluban, Palkonyán lelte meg azt a csendet és békét, amiből erőt merít az énekes. Megnéztük, mi az, ami feltölti!

Palkonyára, a villányi borvidék egyik legszebb településére nem énekelni érkezik Tóth Vera. Vendégeket fogad, sürög-forog a konyhán és ha ideje engedi egyszerűen csak belassul.

„Az ember egy ilyen környezetben békére lel és megtalálja saját magát”mondja Tóth Vera, akinek második otthona lett a baranyai település.


– Van, hogy odamegyek a vendégekhez, akik olykor meglepődnek, de 10 perc múlva megszokják, hogy én viszem nekik a kávét, vagy a kis borocskát – meséli mosolyogva Vera.


Vera mindig is imádta Villányt. Palkonyáról is hallott korábban, de a szíve hozta ide. Párja, Zoli viszi a faluban található bor bisztrót és vendégfogadót. Vera pedig simán beáll mosogatni, vagy asztalt leszedni, ha kell.

Vera pedig a jó értelembe vett mindenes Palkonyán

– Vera nagyon ügyes, meglátja a munkát és szerintem azért élvezi ezt, mert teljesen más, mint ami az ő hivatása. Én is élvezem, ha elkísérhetem őt egy-egy fellépésre – teszi hozzá Zoli, aki azt is elárulta, hogy Vera elkezdett egy komoly sommelier képzést, Az énekesnő célja, hogy elmélyítse a szaktudását a borok és az italok, és a profi szerviz világában.

30 fős vacsora? Nem akadály Verának

Míg Zoli főz, addig Vera igyekszik a keze alá dolgozni. Olyan láthatatlan dolgokat csinál, mint az evőeszköz takarítás a háttérben.

– Nekem ez egy megvalósult álom, de mindenképp nagyon sok munkával jár – vallja Vera, aki vidéki lányként itt, Palkonyán mindig békére, megnyugvásra lel.

– Azért várjuk ide a vendégeket, hogy a nagyvárosból kiszakadók szintén átérezzék ennek a stresszmentes helynek a hangulatát, vegye át a flow-t – mondja Vera.

https://www.facebook.com/egyuttmegyunk/posts/258536528861193


Vera ingázik Budapest és Palkonya között, de a vidéki életet semmiért el nem cserélné el.

– Ebben a nyugalomban tudok igazán gondolkodni, tervezni, építeni. Mert itt tényleg van valami a levegőben, ami megmagyarázhatatlan és az embert belassulásra készteti – mondja Vera.


Előző sztori

Dél felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet

Következő sztori

Egyelőre nem halaszt a PMFC, pedig megtehetné