Címlap Sport Egyelőre nem ...

Egyelőre nem halaszt a PMFC, pedig megtehetné

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC labdarúgócsapatát sem kerülte el a koronavírus-járvány, négy játékos és négy stábtag is pozitív tesztet produkált. A piros-feketék halaszthatnának, de nem teszik.

A napokban közleményben adta hírül a PMFC, hogy a járvány az NB II-es csapatot sem kímélte. Amint azt a Pécs Aktuál is megírta, négy felnőtt játékos és négy stábtag (információink szerint köztük van a vezetőedző, Vas László is) is megfertőződött.

A piros-feketék szurkolói körében természetesen most az a téma, hogy miként oldják meg ezt a problémát a csapatnál, lesz-e vasárnap bajnoki a Szolnok ellen, s ha lesz, ki irányítja majd az együttest. A klubnál úgy döntöttek, hogy a koronavírusos témában a közleményen kívül nem kívánnak többet nyilatkozni, így lapunk összeszedte néhány aktuális kérdésre a választ.

Az utóbbi hetekben több labdarúgócsapat mérkőzése is elmaradt a járvány miatt. Arra nincs szabály jelenleg, hogy hány játékos megbetegedése után lehet kérni halasztást: egyedi döntés kérdése, ki mikor látja megalapozottnak azt, hogy emiatt nem játssza le aktuális mérkőzését. Nincsenek meghatározott számok. Miután a PMFC gőzerővel készül a Szolnok elleni idegenbeli bajnokira, világos, hogy nem kíván élni a lehetőséggel, nem szeretné felborítani a tervezett menetrendet.

Az is fontos kérdés, hogy ilyen vis maior helyzetben hány meccset lehet elhalasztani az NB II-ben. A Magyar Labdarúgó Szövetség határozata alapján egészségügyi problémára hivatkozva mindössze egyszer lehet halasztani – ha kevés a felnőtt játékos, fel kell tölteni a keretet ifikkel.

A PMFC-vel kapcsolatban érdekes kérdés az is, hogy ki ülhet a kispadra akkor, ha esetleg betegség miatt hiányzik a vezetőedző és a pályaedzők. Információink szerint ilyen esetben néhány meccset lejátszhatnak úgy, hogy nincs „szakma” a kispadon, csak masszőr, technikai vezető. Egyébként csak olyan személy ülhet le, akinek van a kispadra regisztrációs kártyája.

Lapunk információi szerint a megbetegedettek között vannak olyanok, akiknek van tünete, másoknak nincs, de mindannyian jól vannak. Kívánjuk, hogy mihamarabb legyen újra teljes a keret!