Címlap Baranya Tragikusan fi...

Tragikusan fiatalon hunyt el a Pécsett dolgozó kosárlabdaedző, gyertyagyújtással emlékeznek rá

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tragikusan fiatalon, életének negyvenkilencedik évében elhunyt a Rátgéber Akadémia serdülő fiú csapatának vezetőedzője, Bolyos Róbert. A kiváló szakemberre, kollégára, barátra ma délután 18.30-tól gyertyagyújtással emlékeznek – adta hírül az Akadémia.

A vajdasági Nagybecskereken született Bolyos Róbert 2019-ben csatlakozott az Akadémiához, ahol a serdülő fiú csapat vezetőedzője, valamint a junior fiúk másodedzője lett. A kiváló szakemberrel nagyon sokat nyertek, ahogy a 2019/2020-as szezon végén Rátgéber László fogalmazott: „Örömteli, hogy ezt a délvidéki magyar szakembert, aki Nagybecskereken egy remek iskolát vezetett, ide tudtuk csábítani. Jó munkát végzett, ezért hosszú távon számítunk rá.”

Az irányába megnyilvánuló bizalmat a sportág és az Akadémia felé tanúsított alázattal, fanatizmussal, és nagyon magas szintű szakmai munkával hálálta meg.

A 2021/2022-es szezonban csapatával felért a csúcsra a magyar bajnokságban, aranyérmet ünnepelhetett a fiúkkal, a Vasas ellen megnyert döntő után így értékelt: „Nagyon büszke vagyok a srácokra, nemcsak az elmúlt négy nap, hanem az egész éves munkájuk miatt, és kicsit szomorú is vagyok, mert feljebb lépnek egy korosztályt. Köszönjük szépen minden stábtagnak, akadémiai dolgozónak az egész éves munkát, nélkülük nem sikerült volna!”

Bolyos Róbert imádta ezt a sportágat, rajongott a kosárlabdáért, nem véletlen, hogy mindhárom gyermekével megszerettette. A 20 éves Bolyos Dejan az U20-as fiú, a 16 éves Bolyos Mateja a junior fiú, a 13 esztendős Bolyos Jelena pedig serdülő leány csapat játékosa.

A Rátgéber Akadémia osztozik a család gyászában, Bolyos Róbertet saját halottjának tekinti, temetéséről a későbbiekben intézkednek.

A kiváló szakemberre, kollégára, barátra ma délután 18.30-tól gyertyagyújtással emlékeznek az Akadémia csarnoképületének bejáratánál, ahol mindenki leróhatja kegyeletét.